Goede dexa achter de rug

De afgelopen dexa, die dinsdag voorbij was, is heel goed verlopen. Op eerste paasdag zijn we even bij opa en oma Waterham op de thee geweest en maandag hadden we een familiedag met alle familie van oma Nel. Jonah heeft beide dagen goed volgehouden en toen hij op Tweede Paasdag ‘s middags om 4 uur aangaf dat hij moe was, begrepen wij dat heel goed. We zijn toen naar huis gegaan en Jonah lag er ‘s avonds op tijd in.
Dinsdag had Jonah heel veel zin om naar school te gaan en we spraken af dat ik hem om half 12 op zou halen. Toen ik op school kwam, was Jonah echt wel even toe aan een break en hij heeft thuis rustig op de bank spelletjes op de tablet gespeeld. Als lunch at Jonah een rozijnenbroodje en een beschuitje en toen kon hij er weer even tegen. Om kwart voor 1 kwam hij zijn klas binnen en riepen een paar klasgenootjes: “Hoi Jonah!” Dat doet je goed!OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Woensdagochtend mocht Jonah het één na laatste cadeautje uit de pot halen en was hij weer blij met de aanvulling voor zijn spaarpot. Er zit nog één cadeautje in:

Dinsdag heb ik nog contact opgenomen met het ziekenhuis in Zwolle. We moesten namelijk donderdag weer voor een MTX gift naar Zwolle en hadden die afspraak om 3 uur ‘s middags staan. Aangezien het HB behoorlijk laag was vorige week, wilde ik graag dat ze woensdag het bloedbeeld van Jonah al zouden bekijken, omdat we bij een eventuele bloedtransfusie donderdag eerder naar het ziekenhuis zouden moeten komen. Een bloedtransfusie pas om 3 uur starten, zou veel te laat zijn.
Dinsdagmiddag werd er nog gebeld met de vraag of er op het lab formulier een extra hokje kon worden ingevuld, zodat er meteen een kruisbeeld gemaakt zou worden. Dit is altijd nodig bij een transfusie, voor de bloedgroepbepaling. Zo fijn dat er weer mee wordt gedacht!
Woensdagmiddag is Arno met Jonah bloed gaan prikken in Kampen Dezelfde prikzuster als 2 weken geleden was er en het ging weer zonder problemen. Die dag is er ook niet meer gebeld, dus het HB van Jonah was vast gestegen.
Donderdagmiddag ging Celine na schooltijd met een vriendinnetje spelen en gingen Jonah en ik samen naar het Isala ziekenhuis. Heeft ook wel wat… We zaten namelijk lekker wat te kletsen en ik vertelde Jonah dat ik bezig was om vrijwilligster bij KiKa te worden en dat ik uit was genodigd voor een kennismakingsgesprek. Jonah legde zijn hand op mijn schouder en zei: “Dat is mooi voor je”. De schat!
Op de afdeling aangekomen ging Jonah zich melden bij Petra en hij kwam terug in de speelkamer met de mededeling dat het medicijn nog niet klaar lag. We zijn samen een spelletje gaan doen en een kwartier later werd Jonah opgehaald. In de behandelkamer lag inmiddels alles al klaar en al gauw hoorden we de voetstappen van dokter Martens. We waren allemaal blij dat de bloedwaardes weer gestegen waren en dat het HB van 4,8 naar 5,1 gestegen was. Het belangrijkste was trouwens dat het bloed weer nieuwe rode bloedlichaampjes aanmaakt en dat het beenmerg nog goed werkt. Super!
Na de MTX gift konden we vlot naar huis.
Gisteren met het prachtige voorjaarsweer hebben Jonah en Celine heerlijk buiten gespeeld. We moeten er weer goed aan denken dat Jonah zich goed moet beschermen tegen de zon, dus we hopen dat het petje de aankomende weken heel vaak op moet!

3 Responses

  1. Annelies 12 april 2015 / 16:36

    Het einde nu echt in zicht! Fijn dat het zo goed gaat.
    Genieten van het mooie weer.

  2. Myrthe 15 april 2015 / 13:09

    Jongens het aftellen gaat nu toch echt beginnen. En het wordt ook nog eens lekker zonnig weer. Wat wil je nog meer. Hou vol, ze zeggen wel eens iets over de laatste loodjes…
    Ik ben trots op jullie! In mei zijn we blij!

  3. Laura Visser 15 april 2015 / 22:20

    Wat fijn dat de dexa zo goed is verlopen! We blijven aan jullie denken! En wat goed dat je vrijwilligster voor KIKA gaat worden!

Comments are closed.