Slingers, ballonnen en cadeautjes

Afgelopen dinsdag is de laatste dexa gegeven! Ook al was deze dexa heel goed te doen, we waren toch erg blij dat het de laatste was. Jonah en Celine hadden dinsdag ook nog vrij van school en met z’n drietjes hebben we boodschappen gedaan en ons thuis verder goed vermaakt. Woensdagochtend stond op de ontbijttafel de pot waar nog één cadeautje in zat. DSC_0005 Beide kinderen blij met de laatste aanvulling voor de spaarpot!
Woensdag is Jonah al samen met Arno naar de poli hier in Kampen gegaan om bloed te laten prikken. Een bekende prikzuster was er, dus het vingerprikje verliep prima.
Vandaag hadden we de afspraak in Zwolle en het was niet zomaar een afspraak…het was de allerlaatste!!
Arno was ook van plan te komen en toen Jonah en ik op de afdeling arriveerden, zei Jonah dat hij zich nog niet ging aanmelden, want hij wilde even op papa wachten. Precies om 3 uur kwam Arno de speelkamer binnenlopen en een paar tellen later kwam Petra er ook al aan. Zij noemde meteen dat het zo’n bijzondere dag was, omdat het de laatste afspraak was. Ook een pedagogisch medewerkster was al langs gekomen om ons de hand te schudden, want ze ging naar huis, maar niet voordat ze ons gedag had gezegd! Petra ging de arts laten weten dat we er waren en een paar minuten later konden we al komen. We moeten altijd een gang in en aan het eind zit dan de behandelkamer. Staan voor de behandelkamer 3 kinderartsen (dokter Langenhorst, Martens en van ‘t Erve) en Petra en ze maken met elkaar een poortje en juichend laten ze ons er door. Wat een ontvangst! Op de deur zat een papier met de tekst: bye bye zwaai zwaai Jonah! De behandelkamer was helemaal versierd met slingers en ballonnen en op de behandeltafel lagen cadeautjes. Ongelofelijk allemaal! Jonah was er stil van…
DSC_0024
Natuurlijk werden de cadeautjes meteen uitgepakt en allemaal keken we vol verwachting toe. Voor Celine lag er ook een cadeautje klaar, maar aangezien zij bij een klasgenootje aan het spelen was, namen we die mee naar huis. Fantastisch dat er ook aan haar gedacht was!
Wij hadden ook wat meegenomen en Jonah pakte dat uit de tas en gaf het aan dokter Martens. Het was een klein dienblaadje waar op de bodem een foto van Jonah op de step (!) zat, met daarop bonbons. Op de zijkant had ik de datum geschreven met daar achter: daaaag! Jonah had zelf zijn naam erop geschreven en de artsen en Petra vonden het hartstikke leuk én lekker! Ik vroeg aan Jonah of hij nog wat wilde zeggen en dat deed hij: “Bedankt voor alles en bedankt dat het altijd zo snel ging”!
Tja, en toen moest de chemo nog gegeven worden en prikte dokter Langenhorst Jonah aan. Het ging ook dit keer snel en bij het uithalen van de naald hebben we met z’n allen gejuicht en geklapt. Wat een mooi en ontroerend moment!
We hebben iedereen een hand gegeven en bedankt en we zien één van de artsen vast nog weleens bij een controle.
Samen met Petra is Jonah een sticker gaan halen en hij moest er precies nog één en toen was deze stickerkaart ook weer vol! Jonah mocht iets uit een map kiezen en hij koos een gratis entreekaartje voor de bioscoop. De pedagogisch medewerkster die erbij zat, vond dat wij alle 4 een kaartje hadden verdiend en zo gingen we met vier gratis kaartjes naar huis. Petra ook nog heel hartelijk bedankt en ik heb tegen haar nog gezegd dat ik het altijd ontzettend fijn met haar heb gevonden.
En zo hebben we weer wat kunnen afvinken! Morgen nog een dag naar school en dan begint de meivakantie.
Zondag vertrekken we dan naar Denemarken…op naar Legoland!! We hebben er zin in!!

8 Responses

  1. Manuela 30 april 2015 / 22:26

    Lieve mensen,
    Wat fijn dat de laatste dexa en het laatste behandelingsbezoek erop zitten. Nog even en de laatste chemo wordt genomen en dan kan het lijfje van deze stoere man gaan herstellen. Wat hebben jullie dit samen fantastisch gedaan! En nu lekker genieten in Denemarken. Legoland is een fantastisch park, dus dat kan niet anders dan helemaal geweldig worden! Het is jullie ontzettend gegund.
    Liefs van Manuela, mama van Kai

  2. corrie de waal 1 mei 2015 / 18:39

    Lego land Ze komen er aan hoor.
    Wat een feest en wat leuk dat de artsen er zo mooi aan mee werken. Bij het lezen hiervan kreeg ik tranen van geluk denk ik.
    Heerlijk hoor Jonah en wat een leuke week komt eraan zeg. Geniet ervan en we zullen vast nog wel even iets lezen van deze afsluiting daar in legoland.
    Ok hoop dat je het heel mooi gaat vinden en misschien kan je daar ook nog wat bouwen. Lego blijft zulk mooi speelgoed. Geniet er allen van de week die komen gaat.
    liefs van Corrie

  3. dikkie 1 mei 2015 / 18:46

    hallo
    wat een verhaal
    wat een mooi en lief gebaar met die kadootjes ook voor celine
    het is geweldig dit goede nieuws allemaal te lezen
    en op naar legoland super jonah en celine en papa en mama natuurlijk ook
    ik hoop dat jullie er van genieten …….en dik verdiend…….een super fijne vakantie met veel leuke dingen
    maar het aller,aller mooiste is dat het geweldig met je gaat…….een lieve groet van ons uit ijsselmuiden

  4. Jeanet 3 mei 2015 / 10:13

    Wat een ontroerend verhaal, geweldig dat ze het zo afsluiten. Dat moet een goed gevoel geven. Wij wensen jullie veel plezier in Legoland, en lekker genieten met zijn allen.

    Groeten jeanet,Alois,Lennart en Vincent

  5. Harmen en Ingrid 4 mei 2015 / 13:30

    We hopen dat jullie genieten in Legoland, heerlijk! En ook om een geweldige reden, het eind van een periode kan je afsluiten. Maar eerst genieten in Denemarken!

    groet van de overburen!

  6. Myrthe 6 mei 2015 / 19:28

    Hieperdepiep Hoera!!!!

  7. Willemien 8 mei 2015 / 10:45

    Wat fijn. Heb er verder even geen woorden voor, maar ik ben zo blij voor jullie allemaal!!

  8. Laura Visser 9 mei 2015 / 12:51

    Gefeliciteerd!! Ontroerend om te lezen…

Comments are closed.