Weer naar school

In het vorige bericht liet ik weten dat we uitkeken naar de “oude”  Jonah. En die is er inmiddels weer!!
Donderdag vierden we de eerste dexaloze dag en dat betekende dat Jonah mocht kiezen wat we gingen eten. Hij koos pannenkoeken en hij heeft een hele pannenkoek op zitten te smikkelen. Eindelijk weer eens wat anders dan sondevoeding!
Vrijdag was Jonah al wat alerter en heeft hij overdag niet meer geslapen. We hadden weer een bezoek naar Groningen op het programma staan en voor het eerst is oma Nel een keer mee geweest. We moesten ‘s morgens komen en hadden geen tijd op gekregen, dus om kwart voor 10 reden we pas onze straat uit. Om kwart over 11 waren we op de poli en Jonah werd meteen geroepen. De VAP werd aangeprikt door Edith en 3 buisjes bloed werden afgenomen. En dat was het en de naald kon weer uit de VAP! Edith nam toen nog alle tijd om te vragen hoe de week was gegaan. Jonah klaagde al een paar dagen over buikpijn en toen Edith zijn buik wilde voelen, was dat bij Jonah erg gevoelig. Tevens had Jonah last van zijn liezen en beide klachten kwamen voornamelijk door obstipatie. Arme jongen, ook dat nog. We kregen pilletjes mee waar Jonah 3 dagen lang eentje van moest krijgen en ‘s morgens 2 zakjes forlax ipv 1. Als na 2 dagen de ontlasting niet op gang was gekomen, moesten we contact op nemen. Verder vertelde ik aan Edith dat Jonah vorige vrijdag nog zo beroerd was geweest en dat wij ons afvroegen hoeveel een lichaam op één dag aan kan. Edith gaf toen aan dat die vrijdag de zwaarste dag is van de hele behandeling en dat het dus niet vreemd was dat een lichaam dat op een gegeven moment even niet aan kan. Gelukkig dat we die dag dus hebben gehad!
Oma Nel en ik wilden graag nog even koffie drinken en daarna zijn we de auto weer gaan opzoeken. 4 Uur nadat we uit Kampen waren vertrokken, waren we weer thuis. Ook wel eens lekker.
‘s Middags een paar gezelschapsspelletjes gedaan en Jonah deed goed mee. Gezellig om dat zo met elkaar weer te kunnen doen!
De nacht ging nog niet zo goed. Jonah kwam ook die nacht weer naar ons toe en omdat we midden in de nacht de strijd niet aan wilden gaan, lag hij al snel weer tussen ons in. De volgende ochtend hebben Jonah heel goed duidelijk gemaakt dat het toch echt de laatste nacht in het grote bed was en daar leek Jonah geen bezwaar tegen te hebben.

Zaterdag was Jonah weer een beetje fitter. Ik ben met de kinderen lekker even naar buiten geweest en ook al zit Jonah dan in de kinderwagen, het is voor hem erg fijn om naar buiten te kunnen en een frisse neus te halen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZondag ging het heel goed met Jonah. Hij ging weer lekker op de grond met de lego spelen en heeft een werkje van school gemaakt nl een boekenlegger borduren! Hij vond het hartstikke leuk om te doen en is hier bijna de hele middag zoet mee geweest. Maandag heeft hij de boekenlegger mee naar school genomen en heeft juf Sabine hem in de klas opgehangen.
Het ging op school zo ontzettend goed met Jonah dat hij het zelfs de hele dag vol heeft gehouden. Zijn juf zei dat ze hem zo zag genieten en het straalde van Jonah af dat hij het weer erg leuk vond om tussen zijn vriendjes en vriendinnetjes te zitten.

Arno en ik hebben al tegen elkaar gezegd dat we in de dexaweek steeds goed voor ogen moeten houden dat Jonah daarna redelijk snel weer de oude is. Zo hopen we die weken steeds goed door te komen, al zal het niet altijd meevallen.

6 Responses

  1. dikkie 17 oktober 2013 / 14:20

    hallo allemaal
    fijn om weer eens iets te lezen dat wat fijner klinkt
    gezellig dat oma mee was ik weet hoe oma s dat vinden….hi,hi
    met hun kleinkinderen te zijn
    mooi dat het zo goed ging op school
    volgende week vakantie dat is ook weer een beetje rust in de tent
    nou ik/wij zijn weer bijgelezen en dus voor jou jonah en jullie astrid,arno en celine alle goeds
    xxxx……groetjes dikkie

  2. Joke de Vries 17 oktober 2013 / 15:16

    Hoi Astrid,Arno,Jona en Celine,

    Mooi dat Jona weer snel hersteld na de dexa week en hopelijk putten jullie hier veel kracht uit om het allemaal te doorstaan, nog een lange weg te gaan, maar op deze manier gaat dat wel lukken en houden jullie het vol.
    Leuk dat Jona dan weer zo geniet van school en de buitenlucht en de pannenkoek natuurlijk.
    Daar krijg je zelf allicht meer energie van.

    Nog maar weer heel veel sterkte en kracht toegewenst voor jullie allemaal.

  3. Hans en Marloes Louwerse 18 oktober 2013 / 00:55

    Lieve allemaal,

    fijn om dit keer een wat positiever berichtje te lezen. Leuk dat Jonah het op school zo fijn heeft en geniet van z’n vriendjes en vriendinnetjes. Wat zullen jullie genoten hebben, toen Jonah zo lekker van z’n pannenkoek smulde. Juist het genieten van de kleine dingen, die goed gaan, houden jullie op de been. We wensen jullie toe, dat er in deze moeilijke tijd veel van die momenten zullen zijn.

    Lieve groetjes van, Hans en Marloes.

  4. Annelies 18 oktober 2013 / 13:53

    Wat heerlijk een positief bericht te lezen! Heel fijn dat Jonah het zo naar zijn zin had op school en snel herstelde.

  5. Herco, Willemien, Tijn en Koen 24 oktober 2013 / 21:45

    Dinsdag bij Buurman&Buurman: Super om te zien dat Jonah opgewekt en vol energie was!
    Ik kan me voorstellen dat je daarvan kan genieten Astrid!

    Het was een leuke middag en de jongens hebben het weer leuk gehad met elkaar!

  6. Bart Jan en Aart 25 oktober 2013 / 20:10

    Wat mooi Jonah dat je zo’n mooie boekenlegger hebt gemaakt. Goed bewaren
    hoor wat het is een leuke herinnering voor later. Een boekenlegger heb je altijd
    nodig, als je straks veel boeken gaat lezen. Die gaat een leven lang mee!!
    Toppie.

Comments are closed.