Fietsplezier

We hebben een prima week achter de rug, maar laat ik beginnen met vorige week zaterdag 19 april. Wij waren namelijk gebeld met de mededeling dat Jonah een prijs had gewonnen met de kleurwedstrijd (zie de kleurplaat op het blog bij het stuk: nog 3 nachtjes slapen). Het was met Pasen Sail in Kampen en dus gingen we zaterdagmiddag op de fiets (fietsstoeltje geleend bij de buren, zodat beide kinderen bij ons achterop konden) naar de binnenstad. De kaas was bijna op, dus eerst naar de kaasboer. Daarna liepen we verder de Geerstraat in (toevallig net rond 3 uur!) en toen zagen we opeens de eigenaar van de speelgoedwinkel met Jonah zijn kleurplaat in de hand. Wij ons melden en toen had Jonah door dat hij een prijs had gewonnen! Wat was hij blij! Hij ontving een cadeaubon van 10 euro van de speelgoedzaak en voor we het wisten was Jonah al op weg naar de leukste winkel van Kampen! Jonah koos uiteraard een doos lego en bij opa en oma Waterham heeft Jonah de lego weer lekker in elkaar gezet. Ook Celine mocht van ons ook iets uitkiezen uit de winkel. We willen geen scheve gezichten!
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOp zondag zijn we weer naar de stad gefietst, want nu wilden we graag al die mooie schepen van Sail bewonderen. Eén mooi Russisch schip zijn we op geweest en Jonah vond het machtig interessant. Met z’n viertjes zijn we in het reuzenrad geweest en hier genoten we allemaal van. Als afsluiting pannenkoeken gegeten en gelukkig hielden beide kinderen het deze dag goed vol.
Na de paasdagen is Jonah gewoon naar school geweest en dit ging hartstikke goed. Lekker met zijn vriendjes gespeeld en gewerkt in een boekje. Jonah vindt het allemaal hartstikke leuk en komt elke dag vol verhalen thuis.
Donderdagmiddag zijn we na schooltijd hier in Kampen bloed wezen prikken en dat ging heel vlot. Zo aan het eind van de middag is het heel rustig op de poli en dat is natuurlijk erg prettig. De bloeduitslagen hoeven de volgende dag pas om 2 uur bekend te zijn en daar hebben ze dan tijd genoeg voor.
Vrijdag deed Jonah zijn school mee met de Koningsspelen. Eerst dansen met alle kinderen op het plein en hier deed Jonah leuk aan mee. Daarna ontbijten in de klas, maar Jonah had bord en bestek voor de sier meegenomen. Thuis had hij al aan de voeding gezeten, want gewoon brood gaat er altijd nog niet in. Toch probeert Jonah wel wat meer (bijvoorbeeld aardappeltjes met jus, yoghurt of een koekje) en dat vinden we al geweldig. Het feit dat er weer vast voedsel binnen komt, hadden we 2 maanden geleden toch echt niet kunnen denken.
Na het ontbijt gingen de kinderen spelletjes doen en samen met een andere moeder heb ik een groepje begeleid. Zo kon ik tevens een beetje een oogje in het zeil houden. Jonah had enorm veel plezier bij de spelletjes en probeerde ook alles. Het springen op een skippybal ging bijvoorbeeld niet, maar de meeste spelletjes deed Jonah “gewoon” mee. Na ruim een uur werd Jonah moe, maar hij was niet de enige. Wel meer kinderen waren aan vakantie toe! En kwam dat even goed uit……om 12 uur hadden ze vakantie!
Wij zijn thuis gaan eten en om kwart over 1 naar Zwolle vertrokken. Vanaf de parkeergarage vertrekken busjes naar de hoofdingang van het ziekenhuis en dat vinden Jonah en Celine hartstikke leuk, vooral als ze, zoals dit keer, voorin mogen zitten! De kinderwagen hebben we al een tijdje niet meer gebruikt! Om kwart voor 2 waren we al op de kinderpoli en ik ben ons gaan melden bij een verpleegster (een andere dan de afgelopen keren). Ook hier was het rustig en al gauw kwam de verpleegster ons halen, want dokter Martens was ook al beschikbaar. Thuis doen we altijd al Emlazalf op de VAP, zodat de plek voor het aanprikken verdoofd wordt. De verpleegster veegde de Emla er weer af en dokter Martens ging Jonah aanprikken. Ze voelde meteen al dat de naald tegen de metalen rand van de VAP kwam, maar toch hoopte ze dat de naald er wel goed in zat. Ze spoot een beetje zoutoplossing naar binnen, maar dit deed Jonah zo’n zeer dat hij meteen begon te huilen. Snel werd de naald er weer uit gehaald en we zijn Jonah gaan troosten en afleiden. Na een paar minuten vroeg de arts of ze Jonah weer mocht aanprikken en onze dappere jongen knikte van ja. Maar helaas, ook deze keer ging het niet goed. Gelukkig spoot ze geen vloeistof naar binnen, maar trok ze de naald er vrij snel weer uit. Meteen zei ze dat ze een collega erbij ging halen en binnen een paar minuten stak dokter Langenhorst haar hoofd om de deur. Zij pakte meteen door en ging Jonah weer aanprikken en het was voor iedereen een enorme opluchting dat het dit keer goed ging. Later legde langenhorst nog aan Martens uit dat zij de VAP altijd met 3 vingers probeert vast te pakken, zodat hij niet kan kantelen. Jonah schijnt best wat vet voor de VAP te hebben en daardoor is het wat lastiger om de VAP goed vast te pakken, zodat hij niet kantelt. De MTX werd snel gegeven en nadat de heparine erin was gespoten (zodat de VAP open blijft), kon de naald er weer uit. Jonah mocht als beloning grabbelen in een cadeautjesdoos (een vergrootglas was wel erg leuk) en 3 stickers op zijn stickerkaart plakken (ja, want ze hadden hem toch 3 keer aan moeten prikken!). In Zwolle hebben ze het systeem van een stickerkaart en telkens als er iets bij Jonah is gebeurt, mag hij een sticker plakken. Als de kaart vol is, mag Jonah uit een map een bon uitkiezen voor een uitje. Hij heeft al een bioscoopbon en dit keer koos hij een bon voor de Flierefluiter (speel-en kinderboerderij) in Raalte. Zijn toch mooie beloningen!
Al vrij snel zijn we met een busje weer naar de parkeergarage gereden en met de auto terug naar huis. We hebben even wat gedronken en toen vertrokken we naar een fietsenwinkel. We waren namelijk op het idee gekomen om een aanhangfiets te kopen en deze was aan mijn fiets gemonteerd. We stonden te popelen om hem op te halen! Bij de fietsenwinkel stond mijn fiets klaar met een nieuwe bagagedrager en de fietsenmaker koppelde snel en aanhangfiets eraan. Dat zag er geweldig uit! Snel af rekenen, de helm op en daar vertrokken we. Celine zat in een kinderstoel bij mij achterop en Jonah trapte dapper mee. Jonah zei al snel dat hij het niet een beetje leuk vond, maar superleuk!! Jonah kan mee trappen als hij wil, maar lukt het even niet, dan houdt hij gewoon zijn benen stil en komen we toch vooruit!
Helaas is het vandaag geen fietsweer, maar gelukkig is het vakantie!
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 Responses

  1. dikkie 27 april 2014 / 18:23

    wat fijn dat het goed met jonah gaat
    en dan uiteraard met jullie ook
    nou even lekker genieten van de vakantie heerlijk toch
    groetjes dikkie

  2. corrie de waal 27 april 2014 / 19:08

    wat hebben jullie een geweldige zoon. Prikken is geen pretje maar hij doe t het gewoon.
    En dan met pa of ma met de aanhangfiets eropuit is natuurlijk supperleuk toch.
    Ik hoop dat jullie veel mogen fietsen met mooi weer dan is het de aanschaf zeker waard.
    Ga zo door zou ik zeggen en geniet van zulke mooie momenten.
    Groet Corrie de waal

  3. Jannie 28 april 2014 / 15:19

    Wat een geweldige uitvinding die aanhang fietsen. Ik denk ook zeker dat het Jonah’s zelfvertrouwen bevordert als hij het idee heeft zelf mee te trappen. Maar op de foto te zien, vind Celine het ook maar al te prachtig! Het zal voor de “hoofdbestuurder” wel even wennen zijn. En wat fijn te lezen, dat Jonah zich al geruime tijd zo goed voelt en zo actief is. Bij de familiebrunch deed hij ook flink mee op het speelveldje. Hij lachte zich een kriek als ik me suf rende en duwde achter de skelter met de niet-werkende trappers…..
    Ook een gezellige Koningsdag kunnen vieren?
    Liefs uit Baarn.

  4. Hans en Marloes Louwerse 29 april 2014 / 01:13

    Met plezier de laatste belevenissen van jullie gelezen. Jammer dat we jullie niet ontmoet hebben, op tweede Paasdag maar we vinden het fijn om steeds te mogen lezen hoe het met de Waterhammertjes gaat. Wat heerlijk dat Jonah zich zo goed voelt, geniet en veel plezier heeft!
    En dan die mooie aanhangfiets aan jullie fiets!!
    Zijn hele gezicht straalt. En Celine vind het ook al prachtig zo te zien.

    Fijne vakantiedagen gewenst, groetjes Hans en Marloes.

  5. Myrthe 29 april 2014 / 20:10

    kanjers!

    Myrthe

  6. Harmen en Ingrid Lebbink 2 mei 2014 / 19:39

    Hallo buren,

    het was een heerlijk gezicht om Jonah (en Celine natuurlijk ook) te zien fietsen. We hebben even voor het keukenraam gegluurd, kwamen net op tijd thuis voor de rondes :-). Mooi om dit te zien en natuurlijk ook fijn om te lezen dat het goed gaat met jullie.

    groeten Harmen en Ingrid

Comments are closed.