Dexaweek afgevinkt

Voor je verder leest…..heb je het vorige blog van JONAH al gelezen?!?

We hebben weer een dexaweek afgevinkt en zoals hiernaast vermeld staat, moet Jonah er nog 11. Ook deze dexaweek is goed verlopen. Op zaterdag en zondag hadden we beide dagen een verjaardag en Jonah is “gewoon” mee geweest. Dit was een half jaar geleden echt niet denkbaar, dus er zit wel degelijk een enorm verschil in hoe Jonah de dexadagen momenteel door komt. Zondagmiddag waren we om half 4 weer thuis en toen had Jonah het wel een beetje gehad. Lekker op de bank spelletjes op de tablet gedaan en we hebben ons zo min mogelijk met hem bemoeid. Op maandag had Jonah geen zin en puf om naar school te gaan. Hier gaan we dan ook geen strijd van maken, maar in de loop van de dag kwam Jonah er toch wel achter dat hij misschien beter wel even naar school had kunnen gaan. Hij verveelde zich en wilde het liefst met mij samen wat doen, maar ik had genoeg in huis te doen, na een week vakantie. Dinsdagochtend koos Jonah eieren voor zijn geld en is hij gelukkig even naar school geweest. Om half 11 zou ik hem ophalen en toen wilde hij ook graag weer mee naar huis. Hij had op school heel goed zijn best gedaan en de afleiding was super geweest. Om kwart over 2 kwam het buurjongetje Jesse mee om hier met Celine te spelen en dat gaf Jonah ook lekker afleiding. Al met al was de vijfde dexadag heel goed verlopen en gelukkig snel voorbij. Woensdagochtend is Jonah de hele ochtend naar school geweest en dit hield hij heel goed vol. ‘s Middags om 5 uur zijn we samen naar het “Kulturhus” in IJsselmuiden gereden, want Jonah had zijn eerste muziekles. Het was in een lokaal van mijn school, dus de omgeving was bekend. De muziekles vond Jonah hartstikke leuk en hij kwam om 6 uur heel enthousiast naar me toe lopen. Fijn dat hij, naast school, nu ook iets anders heeft!
En donderdag was het eindelijk zover…..Jonah was jarig!! (zie ook het vorige blog!)
Van ons heeft Jonah inderdaad een step gekregen en hier is hij ontzettend blij mee. Hij kan dan ook al prima steppen en kan heel goed zijn evenwicht er op houden. Tevens kan hij er zich snel mee verplaatsen en Jonah is er meteen mee naar school gegaan. Op school heeft Jonah mogen trakteren en stond hij flink in de belangstelling. Na schooltijd (na nog snel met Arno te zijn wezen bloedprikken) kwamen er nog wat buren en vriendjes het feestje meevieren en zo was Jonah op en top jarig! ‘s Avonds in bed zei Jonah dat dit de leukste verjaardag ooit was geweest!
Vrijdag was een gewone schooldag, maar om half 1 kwam ik Jonah nog wel even plagen. We hadden namelijk om 3 uur de afspraak in het ziekenhuis in Zwolle en Jonah krijgt altijd verdovende zalf (Emla) op zijn VAP. Aangezien dit minimaal een uur van tevoren aangebracht moet worden, kan dit niet na schooltijd, want de kinderen zijn om kwart over 2 uit. Jonah was met zijn klasgenootjes buiten op het Cruyffveldje aan het voetballen en we zijn buiten het hek de Emla er op gaan doen. Doen we niet moeilijk over.
Om kwart over 2 de kinderen met de step de auto in geladen en we zijn naar Zwolle vertrokken. Vanaf de parkeerplaats daar gingen Jonah en Celine beide met hun step er vandoor. Ik er snel achteraan, maar ze waren niet bij te houden. Ze sjeesden het ziekenhuis in en stonden bij de lift op mij te wachten. We waren nog nooit zo snel op de afdeling geweest en ik zag alleen maar lachende gezichten om me heen, dus ik neem aan dat iedereen 2 steppende kinderen in het ziekenhuis wel leuk vindt! Ondertussen wist iedereen ook al dat Jonah jarig was geweest, want dat vertelde hij aan iedereen die een opmerking over zijn nieuwe step maakte. Eenmaal in de speelgoedkamer kwam er al meteen een verpleegster naar ons toe met de mededeling dat we al mee mochten komen. Jonah ging met de step naar de behandelkamer en daar zag dokter Langenhorst Jonah al aankomen. Ook zij had een grote glimlach op haar gezicht, want dat gebeurt natuurlijk niet elke dag dat je patiƫnt op de step naar je toe komt!
De bloedwaardes waren goed en zodoende werd Jonah snel aangeprikt en kon de MTX gegeven worden. De sfeer was zelfs een beetje uitgelaten, maar dat kwam vast omdat het vrijdagmiddag was!
Nadat we de behandelkamer weer hadden verlaten, ging Jonah op zoek naar en pedagogisch medewerkster voor een sticker op zijn Dikke Duimenkaart. Bleek dat ze ook nog een cadeau voor Jonah had! Een kleurset en een vriendenboekje. Heel attent!

Afgelopen zaterdag had Jonah veel zin om met Jacco te spelen. Hij ging er op zijn step naar toe en aangezien Jacco ook zo’n mooie step heeft, hebben de jongens lekker veel buiten gestept. En hiermee kan Jonah net zo snel als zijn vriendje en dat is hartstikke fijn voor hem!
Vanmiddag zijn we naar een park in Zwolle geweest (Het Engelse Werk) en daar zijn inderdaad ook heuvels! Maar daarover hadden jullie natuurlijk al lang gelezen in Jonah zijn allereerste blog! Weer en mijlpaal!

3 Responses

  1. Yne 15 september 2014 / 20:34

    Lieve Jonah,
    Van het stepverhaal word ik helemaal vrolijk; ga zo door manneke! Blijf lekker racen. En wat leuk dat jij al zo kunt schrijven. Razend knap hoor. En dan nog muziekles ook. Je hebt het maar druk op deze manier. Helemaal super!!
    Groetjes van ons, Yne.

  2. dikkie 15 september 2014 / 20:54

    hallo
    fijn om het bloq te lezen
    en natuurlijk van harte gefeliciteerd
    prachtig zo n snelle step met deze stoere stepper erop en natuurlijk concurentie van celine…..ha,ha….zie het zo voor mij
    fijn dat er vooruitzicht zo zichtbaar is……..dat doet jullie zeker goed
    toppers
    wat leuk he het geschreven stukje door jonah….geweldig
    groetjes dikkie

  3. Bart Jan en Aart 15 september 2014 / 22:58

    Dat was toch tof om te lezen hoe jij over de heuvels roetst
    en hoe jullie naar het bos het Engelse Werk in Zwolle zijn geweest
    Hou je daar wel een beetje in, want het Engelse Werk ligt vlak bij de Ijssel,
    want straks heb je zo’n vaart, dat je gelijk de rivier ingaat…..
    Wij vinden het fijn voor je dat jouw step zo’n succes is. Goed gedaan Astrid en Arno!!!!!!

Comments are closed.