Een fijne week

We hebben weer een hele fijn en goede week achter de rug. Jonah is alle dagen naar school geweest en heeft het daar enorm naar zijn zin. Het lezen gaat als een speer en rekenen op het Chromebook is erg motiverend en leerzaam.

Donderdag zijn we hier in Kampen op de poli weer bloed wezen prikken. Dit ging heel snel en we hadden mooi nog veel tijd over om een bezoekje te brengen aan de bibliotheek die daar in de buurt zit. Natuurlijk moesten er nieuwe leesboekjes komen en Jonah kan daar weer lekker in lezen.
Vrijdagmiddag gingen we uit school meteen naar het ziekenhuis in Zwolle. De stepjes mee natuurlijk! Precies om 3 uur waren we in de speelkamer en we werden al snel door een zuster geroepen. Het bloedbeeld was toch heel anders dan vorige week: leuco’s 1,7 en het HB 7,0. Dit betekende dat Jonah wel de volledige MTX via de VAP kreeg, maar dat we dit weekend niet de Bactrimel hoeven te geven. Normaal gesproken stijgen de leuco’s dan wel weer, zodat het volgende week weer een betere waarde heeft. Dokter Langenhorst was weer de arts die Jonah de MTX heeft gegeven (dokter Martens is met zwangerschapsverlof) en dit was zo gepiept. Jonah heeft op vrijdag altijd een blouse aan, want dan kunnen we goed bij de VAP en hoeft niet het hele shirt uit. Nadat dokter Langenhorst klaar was, zat Jonah op de rand van het bed en was bezig om zijn knoopjes dicht te doen. Pakte de arts Jonah toch zomaar Jonah zijn step en ging ermee naar de gang. Jonah wist niet hoe snel hij het bed af moest springen om achter de arts aan te gaan. IMG_20140919_152335
Wat is zoiets toch prachtig om mee te maken: de arts die de tijd neemt om lekker even door de gang te steppen en met Jonah babbelt over wat de beste manier is om te remmen. Doet je als ouder ontzettend goed! Als arts is het vast ook wel eens prettig om zo vrolijk met een patient om te gaan. Voor haar als kinderarts is het ook niet altijd zo blijmoedig.

Al dagen zat Jonah uit te kijken naar zijn kinderfeestje en zaterdag was het dan eindelijk zover. Om 10 uur kwamen vier vriendjes hier en hebben ze eerst de cadeautjes aan de jarige job gegeven. Daarna limonade en cake versieren en toen was het al tijd om de auto in te stappen. Wat hadden we namelijk geregeld: een legofeestje!! In de speelgoedwinkel waar ze al goed weten wie Jonah is (oja, die zo van lego houdt!) hadden ze in een mooie ruimte een grote tafel klaar staan waar een grote bak met lego op omgekieperd werd. De jongens hebben heerlijk met de lego gespeeld en er werden mooie creaties gebouwd. Om kwart voor één kwam er een grote zak patat met wat lekkers en daar waren de legojongens wel aan toe. Nadat het eten op was, zijn we nog even lekker met z’n allen door het park gaan lopen, waar flink gezocht werd naar kastanjes. En toen was het helaas al weer tijd om iedereen naar huis te brengen. Jonah had genoten en heeft de rest van de middag nog heerlijk met zijn cadeautjes (natuurlijk ook wat lego) gespeeld.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 Responses

  1. corrie de waal 21 september 2014 / 18:34

    wat heerlijk dat een dokter zomaar even op de step gaat. Zo gaat een kind de volgende keer weer naar de dokter zonder tegenzin.
    een verjaardagsfeestje met lege , hoe kan het ook anders , als je zo dol op lego bent dan .
    is dit geweldig toch.
    Zo hebben ze een fijn verjaardagspartijtje gehad. Alle kinderen gelukkig dan komen ze graag weer eens spelen.
    Sterkte met de behandelingen die komen gaan.

    corrie

  2. dikkie 21 september 2014 / 20:24

    hallo allemaal
    wat een mooi verhaal,en wat een vooruit gang super
    ja ook een arts wordt blij van de vooruit gang van zo n kanjer en maakt tijd vrij voor de step
    super heel mooi om te horen en de foto te zien
    fijn voor jullie lieve groet van ons

Comments are closed.