Voorjaarsvakantie

De dexa vorige week is heel goed verlopen. Hij is helemaal niet zo hyper geweest, er is geen boze bui langs gekomen en Jonah heeft zich goed vermaakt. Zaterdagmiddag kwamen Martijn, Ilona en de kinderen langs en dat gaf mooie afleiding. Owen, Ilse, Jonah en Celine zaten met elkaar aan de grote tafel en hebben heel veel van de strijkkralen gemaakt en speelden een paar spelletjes met elkaar. Heel gezellig. Zondag hadden we ‘s morgens een verjaardag van buurjongen Jesse en daar heeft Jonah zich ook prima vermaakt. Zo kwamen we de eerste dagen van de dexa goed door. Afgelopen week was het vakantie en maan-en dinsdag hebben de kinderen lekker met de lego gespeeld en spelletjes gedaan.
Dinsdagmiddag werd onverwachts de nieuwe fiets van Jonah bezorgd en daar hebben jullie in het vorige blog al over kunnen lezen. Jonah kan al heel goed op zijn nieuwe fiets fietsen en wij zijn dan ook weer heel trots op hem!
Woensdag zijn Jonah en Celine een dagje bij opa en oma geweest. ‘s Morgens was het nog zonnig en hebben ze met elkaar de stepjes en de oude fiets van Jonah schoon gemaakt. Een mooie klus. Rond half 2 kwam ik nog een keertje binnen wippen, want Jonah moest de gabapentine hebben. Dit medicijn krijgt Jonah altijd tijdens de dexa (tegen zenuwpijn), maar moeten we opbouwen en afbouwen. Jonah en Celine hadden gesmuld van kibbeling en ik had geluk, want er was nog wat van over. Oma maakte dit voor mij lekker wat warm en ik nam net het eerste stukje, toen Jonah opmerkte dat het jammer was dat zij al hadden gegeten. Hoezo??? Nou, hij lustte nog wel wat kibbeling! Natuurlijk…En zo zag ik de helft van mijn portie richting Jonah verdwijnen, maar dat vond ik totaal niet erg!
Donderdagochtend zijn we eerst naar vriendin Arenda geweest en daar hebben Jonah en Celine leuk met Thijmen en Eline gespeeld. Zij hebben een speeltuin voor de deur en de kinderen trokken op een gegeven moment de jassen aan en gingen lekker naar buiten.
Ik vraag geregeld tijdens lunchtijd aan Jonah of ik voor hem ook een boterham uit de diepvries moet halen en donderdag antwoordde hij zowaar met ja. Even later smeerde Jonah zelf een derde van een boterham (zonder korst) met boter en deed er lekker een plakje kaas op. Hij vond het heerlijk en zonder problemen ging ook de rest van de boterham met kaas op. Wat geweldig!!
Donderdagmiddag stond er iets heel leuks op de agenda… Een theatervoorstelling van Kikker! Jonah, Celine en ik hadden prachtige plekken op rij 4 en we hebben alle 3 genoten van Kikker en zijn vriendjes. Na afloop kwam kikker in de foyer en Jonah wilde heel graag met hem op de foto. Voor Celine hoefde het niet, maar van Jonah heb ik een paar hele leuke foto’s gemaakt:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vrijdag zijn we na het ontbijt (en de voeding) naar Zwolle vertrokken. Aangezien het vakantie was, zijn we eerst bloed gaan prikken en toen naar de speelkamer gegaan. We zijn een spelletje gaan spelen en af en toe kwam er iemand binnen lopen. Een pedagogisch medewerkster, een verpleegkundige, dokter Langenhorst en allemaal zijn ze enorm belangstellend en erg aardig. Dat geeft toch altijd een heel goed gevoel. Na 3 kwartier ons in de speelkamer te hebben vermaakt, werden we om 11 uur door een (voor ons nieuwe) verpleegkundige geroepen. In de behandelkamer kwam dokter Martens ook meteen binnen gewandeld en zo kon Jonah vlot aangeprikt worden. De bloeduitslagen waren goed en dus kon de MTX gegeven worden. Al met al was het allemaal weer snel achter de rug. De pedagogisch medewerkster had de stickers voor Jonah klaar gelegd en zo konden we lekker terug naar Kampen. Toen we onze straat inreden zagen Jonah en Celine dat de buurtkinderen buiten aan het spelen waren en ze voegden zich snel bij hen. Ook ‘s middags waren de kinderen veel buiten en zo verliep de laatste vakantiedag prima.
Morgen begint school weer en daar hebben Jonah en Celine erg veel zin in. Voor Celine is het helemaal lang geleden en ze zal morgen wel staan te trappelen.

2 Responses

  1. dikkie 2 maart 2015 / 19:52

    heerlijk he zo n vakantie week en heerlijk dat het zo goed gaat met de kids ….geweldig om te lezen
    en ja trappelen om weer naar school te gaan is ook een goed teken
    nou veel plezier allemaal

  2. Myrthe 2 maart 2015 / 20:28

    Lieve mensen, ik denk aan jullie! Myrthe

Comments are closed.