Virus

Vorig weekend zijn we goed doorgekomen. Jonah sliep zondag zelfs tot half 9 uit (lag er zaterdagavond helemaal niet zoveel later in dan anders) en dat was voor ons een teken dat Jonah zijn rust nog hard nodig heeft. Zondagavond was Jonah ook al weer moe en dus namen we toen al de beslissing dat Jonah maandag nog niet mee zou gymmen. Jonah vond dat prima en aangezien hij gym erg leuk vindt ook wel een signaal van dat hij zelf ook voelt dat hij nog niet helemaal fit is.

Afgelopen dinsdag ben ik eindelijk gebeld door (ik denk) het afdelingshoofd van de bloedafname van de poli hier in Kampen. Ze bood haar verontschuldigingen aan en zei dat ze het voor Jonah heel vervelend vond hoe het met het bloedprikken allemaal was gegaan. De afspraak die we nu hebben gemaakt is dat zij altijd in hun systeem kan zien als Jonah komt en dat ze er dan voor zorgt dat er een ervaren prikster zit. Mocht dit een keer niet lukken, dan neemt ze contact met me op. Een prima afspraak natuurlijk. Tevens vertelde ze dat ze dit intern gaan bespreken, want het liefst wil ze dat iedereen een opfriscursus krijgt over het prikken op microniveau en dat iedereen dan weer met een zuigbuisje om kan gaan. Fijn dat er zo serieus aandacht aan wordt geschonken!

Woensdag moest Jonah al bloedprikken, omdat we afgelopen donderdag de afspraak in Zwolle al hadden. Vrijdag was er geen arts aanwezig die Jonah kon aanprikken en dan is het geen probleem om een dag eerder te komen. Arno is woensdag met Jonah naar de poli gegaan en daar zat een prikzuster al op Jonah te wachten. Bleek dat ze die middag eigenlijk vrij had, maar gevraagd was om te komen werken, omdat Jonah zou komen! Zij had ook geen goed woord over voor de gang van zaken op de Kamper poli en dit voelde voor ons wel even goed. Een medestander op de “plek des onheils”! En natuurlijk ging het prikken supergoed!

Donderdagmiddag om 2 uur ging de telefoon. Verpleegkundige Petra vanuit Zwolle. Zij had de bloeduitslagen bekeken en zag dat de leuco’s 1,2 waren en dus nog heel erg laag. Onze 2 vertrouwde artsen (Langenhorst en Martens) waren allebei afwezig en dus had Petra bedacht dat ze de dienstdoende arts (van ‘t Erve) even moest inseinen dat er contact met Groningen opgenomen moest worden. Petra wilde voorkomen dat wij weer voor niks naar de provinciehoofdstad zouden afreizen. Wat is Petra toch een geweldige meid en ontzettend goed in haar werk! Dokter van ‘t Erve was ondertussen aan het bellen en Petra vroeg mijn 06-nummer, zodat ze me altijd kon bereiken. Om 10 over 2 zou ik net de deur uitgaan om de kinderen op te halen, toen Petra wederom belde. Dokter van ‘t Erve had contact gehad met oncoloog Tissing en hij wilde graag dat een arts Jonah even ging bekijken. Hij wilde graag weten wat de oorzaak was van dat de bloedwaardes nauwelijks gestegen waren. Ik kreeg al wel te horen dat Jonah geen chemo zou krijgen.
Celine ging bij een vriendinnetje spelen en dus vertrok ik samen met Jonah naar Zwolle. Om 5 voor 3 reed Jonah en liep ik de afdeling op en Jonah ging zich meteen melden. Al vrij snel kwam hij terug om zijn jas uit te doen en hij stepte direct terug naar Petra, want ze ging zijn temperatuur opnemen. 2 Minuten later kwam Jonah weer de hoek om gestept en toen kwam hij mij halen, want dokter van ‘t Erve was er ook al. Dat ging weer lekker vlot!
Jonah ging in de behandelkamer bij mij op schoot zitten en dokter van ‘t Erve vond het geen probleem om zo bij Jonah een lichamelijk onderzoek te doen. Jonah had nog altijd veel vlekjes over zijn hele lichaam en de arts zag dat ook meteen. Het virus is nog altijd aanwezig en dit is dan ook de oorzaak van de lage bloedwaardes. Ook Jonah zijn HB was flink gezakt en is nu 5,7. Dokter van ‘t Erve wilde graag dat een collega Jonah ook even ging bekijken en dus kwam dokter Erik al gauw binnen. Ook hij constateerde dat het virus nog flink aanwezig was en het was niet iets waar we ons zorgen om hoefden te maken. Om half 4 konden we het ziekenhuis weer verlaten en gingen we terug naar Kampen.
Ook alle andere medicijnen hoeven we een week lang niet te geven en dat voelt best raar. Die medicijnen krijgt Jonah niet voor niks en hij is momenteel zeer vatbaar. Laten we hopen dat hij deze week goed doorkomt en als we vrijdag naar Groningen moeten dat de bloedwaardes dan weer mooi gestegen zijn!

1 Response

  1. dikkie 29 maart 2015 / 14:50

    nou fijn dat er gehoor aan de mis prikkers van kampen wordt gegeven
    als je het zo duidelijk weet doe er dan in ieder geval wat mee
    nou dat virus is duidelijk aanwezig …..maar hopen dat het nu zo n beetje op zijn retour is
    zeker raar dat je geen medicijnen moet geven ……..als het al een poos wel moet
    nou familie een lieve groet voor jullie uit ijsselmuiden

Comments are closed.