Thuis!

Jonah is weer thuis! Vanmiddag om 3 uur reden we de straat in en zagen op de voordeur een heel mooi bord hangen met: Welkom Thuis Jonah! Dat deed ons erg goed.

Jonah heeft afgelopen nacht goed geslapen en is gelukkig helemaal niet misselijk/beroerd geweest na de 1e chemo. De ochtend stond in het teken van het ontslag. Het infuus werd eruit gehaald, het slangetje van de VAP gehaald en de laatste plas werd ingeleverd. Wij waren ondertussen bezig om alle kaarten van het prikbord te halen en alvast wat tassen naar de auto te brengen. In 9 dagen was er veel van Kampen naar Groningen gekomen en dat moest allemaal weer verzameld worden.
Met een kinderarts hebben we een soort ontslaggesprek gehad en daarmee waren we op de hoogte wat te thuis allemaal moesten doen en hoe de aankomende periode er voor ons uit gaat zien.
Jonah zat inmiddels natuurlijk nergens meer aan vast en vroeg heel verwonderd:” Ben ik nu helemaal los?” Hij is met mij een klein rondje over de afdeling gaan lopen en ik kon hem vertellen waar bijvoorbeeld zijn drinken klaar werd gemaakt en waar ik speelgoed op had gehaald.
Inmiddels was het 1 uur geweest en zijn we naar de auto gegaan. Bij thuiskomst stonden Celine en de opa’s en oma’s al voor het raam naar ons uit te kijken. Wat fijn!
Jonah was heel stil en wilde alleen maar bij ons op schoot zitten. Om 6 uur heeft Jonah lekker wat van oma’s Hete Bliksem gegeten, maar toen ging het kaarsje een beetje uit. Tot Jacco opeens op de stoep stond. Jonah veerde op en genoot ervan om samen met zijn vriendje cadeautjes uit te pakken.
Bij het naar bed gaan hebben Arno en ik Jonah zijn medicijnen via de sonde gegeven en dat ging goed. Hij moet ook 2 nachten sondevoeding krijgen om nog wat aan te sterken en ook dat hebben we goed kunnen aankoppelen.

Aanstaande vrijdag krijgt Jonah in Groningen de volgende chemo en dat gaat de eerste tijd dan steeds op dinsdag en vrijdag gebeuren.

En nu…..lekker slapen in eigen bed. Heerlijk!

17 Responses

  1. viv & jochem 22 mei 2013 / 22:28

    Hoi allevier,
    Fijn dat jullie nu voorlopig allemaal weer thuis zijn.
    We hopen dat jullie lekker kunnen slapen vannacht en dat jullie goed kunnen rusten. Morgen weer uitgerust aan de nieuwe dag beginnen.
    We denken aan jullie
    X

  2. dikkie spijkerboer 22 mei 2013 / 22:42

    Zeker een welkom thuis voor jullie maar zeker voor deze super kanjer….fijne goede tijd thuis dikke knuffel

  3. Opa Wim en Oma Nel 22 mei 2013 / 22:54

    Wij zijn ook weer thuis. Toch wel een beetje met een wee gevoel, maar het is goed zo. We konden heel goed begrijpen dat jullie nu eindelijk wel eens samen wilden zijn. Ik vind jullie een fantastisch team, goed op elkaar ingespeeld en een prima aanvulling als de één wat vertelt en de ander kan daar in bij staan. Het zal niet altijd even makkelijk zijn maar ik weet 100% zeker dat het goed komt. Ik ben trots op jullie en natuurlijk op Jonah die het vanavond toch een beetje onwennig vond dat jullie willen proberen om de draad weer op te pakken…………Dikke kus Opa Wim en Oma Nel

  4. Herco, Willemien, Tijn en Koen 22 mei 2013 / 23:00

    Familie Waterham: welkom thuis!
    Jonah, heel fijn dat je er weer bent! Lekker in je eigen bed en papa, mama en Celine ook.
    Fijn dat papa en mama nu zelf zo goed voor je kunnen zorgen en dat je niet zo vaak meer naar het ziekenhuis hoeft!
    Heb je echt zo veel cadeautjes gekregen? Veel plezier daarmee!

    Groetjes van ons

  5. yvonne 23 mei 2013 / 08:06

    hoi jonah
    ,wat fijn dat je weer thuis bent.wat ben je een kanjer.wij komen gauw bij je langs als dat kan.dikke kus van ons

  6. corrie de waal P 23 mei 2013 / 16:30

    Fijn dat jullie weer in je eigen huis bivakeren.
    Tis weer even wennen natuurlijk dat er geen zuster of dokter bij je komt .Even weer op je zelf en bijkomen van wat er allemaal is gebeurt in een klein periode.

    Sterkte maar weer met de gewone zaken van alle dag.
    Corrie de Waal

  7. Gustaaf&Annie 23 mei 2013 / 16:47

    Hè, hè…

    voor even lekker thuis in je eigen bedje en met de liefste pappa en mamma en zus om je heen. Geniet er maar van.
    Volg wk. 31-5 werk ik ook op vrijdag, misschien kom ik even langs wippen,

    gr. Gustaaf

  8. Myrthe 23 mei 2013 / 19:42

    Lieve Jonah, Astrid, Arno en Celine, Lieve moedige mensen,
    Ik kan me zo goed indenken hoe lekker het is om vanavond in eigen bed te slapen, om op je eigen wc te kunnen plassen, onder je eigen douche te staan en het water op je schouders te voelen kletteren, je eigen broodje te smeren in de keuken en aan het aanrecht op te eten en op je eigen bank te ploffen.
    Tijd voor ontspanning, Tijd voor elkaar, Tijd voor gesprekken, Tijd voor verwerking, Tijd om te genieten dat de eerste kleine stapjes met goed resultaat zijn gezet.
    Ik wens jullie geduld en rust. En heb toch ook God (het geluk en de liefde) weer eens aangesproken, want hij moet er ook van weten en jullie bij staan en daar waar mogelijk helpen.

    liefsliefs, Myrthe

    ps: nog een praktische vraag. Een kaart op een dinsdag of vrijdag, stuur ik die naar hetzelfde adres en kamer van het ziekenhuis?

  9. Tess, Niels, Rian, Ronald en Angelique 23 mei 2013 / 20:07

    Fijn dat Jonah weer in zijn eigen bed, of die van papa en mama, kan slapen! Nu hopen dat hij zo goed blijft reageren op de behandelingen!
    Groet, familie De Munnik

  10. gaby 23 mei 2013 / 20:10

    wat fijn om weer thuis te zijn geniet ervan!
    grt gaby demi tycho kyan en johan

  11. Iris markus 23 mei 2013 / 23:08

    Beste Jonah, Celine, Astrid en Arno,

    Vanmorgen vroeg toen ik voor het ontbijt mijn mail checkte zag ik het bericht dat ik gister van mijn vader had gekregen dat Jonah ernstig ziek is geworden. Ik kon daarna even geen hap meer door mijn keel krijgen. Ik was opgelucht toen ik op jullie bloq las dat er een behandeling mogelijk is en dat Jonah deze al dapper is aan gegaan.
    Morgen ga ik een kaarsje voor jullie aansteken in de Maria Kapel in huissen.
    Fijn dat jullie na deze enerverende week weer met elkaar thuis kunnen zijn. Heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd.

    Groetjes en een knuffel van Marco, Iris, Bas en Lars.

  12. Onno van Andel 24 mei 2013 / 15:06

    Hallo Jonah, Celine, Astrid & Arno,

    Wat fijn dat jullie een blog bijhouden zodat iedereen op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Ik vind dat jullie het fantastisch doen en heb veel bewondering voor jullie. Fijn dat jullie nu thuis zijn en niet meer hele dagen in Groningen hoeven te zijn. Ik wens jullie alle goeds toe.

    Groet, Onno.

  13. Iris Boter 24 mei 2013 / 15:49

    Beste Arno en familie,

    van het koorbestuur hoorde ik jullie heftige nieuws. Wat een onzekere en moeilijke tijd zullen jullie doormaken! Ik wens jullie heel veel sterkte, rust, kracht, aandacht en vanzelfsprekend heel veel beterschap voor Jonah.

    lieve groet

    Iris

  14. Hennie leleulya-Jongman 24 mei 2013 / 17:32

    Lieve Jonah en familie,

    Ik wens jullie heel veel sterkte voor nu en de komende tijd. Fijn dat Jonah nu weer thuis is.

    Groetjes, Hennie. (zus van Yvonne)

  15. jeanet 24 mei 2013 / 21:51

    Fijn dat jullie weer thuis zijn, en wat fijn om te lezen dat Jonah het zo goed doet, een kanjer is het, want wat moet hij veel meemaken. En voor jullie ook een pluim voor wat jullie moeten leren.

    Vincent, Lennart, Jeanet en Alois Kraus

  16. Bart Jan en Aart Arie 27 mei 2013 / 18:48

    Hallo familie,
    Door allerlei werkzaamheden had ik de blog niet meer
    gelezen na dinsdagavond 21 mei. Ik kreeg een brok in mijn
    keel toen ik las hoe de thuiskomst was in Kampen. Mijn
    emotie speelde op. Ik kan me dus indenken hoe dat gevoeld
    werd door jullie. In je eigen huis welkom geheten met elkaar.
    Als vrienden en familie staan we om jullie heen, en aan
    de ene kant is het goed dat we dit allemaal met jullie meemaken. Het is een goede les voor alle mensen dat alles niet vanzelfsprekend is in je leven en dat als je maar goed leeft, dat alles op zijn pootjes terecht komt. Je moet er echt zelf ook nog wat voor doen. En met behulp van de
    medische wetenschap zijn er gelukkig middelen ontwikkeld
    om mensen weer beter te maken, alhoewel het soms om
    een heel lange adem vraagt…… Wij denken aan jullie en leven met jullie mee! Moed houden!

  17. Bart Jan en Aart Arie 27 mei 2013 / 18:52

    Ja dit weekend waren wij in Baarn en hadden bezoek van
    de Tsjechische partnergemeente. We hebben met elkaar
    leuke uitstapjes gemaakt en voor jullie een kaarsje opgestoken in de kerk. Een teken van hoop voor ons allemaal,dat het met Jonah weer goed mag komen. Ook is
    zijn naam genoemd bij de voorbeden.
    groet Bart jan en Aart

Comments are closed.