Naar school?!?

Het is vandaag dag 4 van de dexaweek en Jonah heeft ons vanmorgen behoorlijk verrast. Opeens zei hij namelijk dat hij naar school wilde! Na kort overleg tussen Arno en mij vonden we dat als Jonah dit zelf graag wilde, dit ook moest kunnen.
De wekker hadden we niet ingesteld op Jonah zijn schooltijd, dus ik ging om half 9 eerst Celine naar de peuterspeelzaal brengen. Jonah had nog wel even gevraagd of ik kleren voor hem klaar wilde leggen en toen ik een kwartiertje later weer thuis kwam, stond Jonah helemaal aangekleed klaar om naar school te gaan.
Op school wilde Jonah in de gang al even een knuffel en zachtjes deden we de deur van het lokaal open. De kinderen zaten nog in de kring en Jonah zijn stoel stond er ook tussen. Dit was misschien stom toeval, maar wel enorm fijn! Ik heb nog even tegen juf Sabine gezegd dat ze me maar meteen moest bellen als Jonah naar huis wilde en toen heb ik snel de deur weer dicht getrokken.
Thuis hield ik de klok goed in de gaten en had ik verwacht rond 10 uur wel een telefoontje zou krijgen. Dit gebeurde niet en dat telefoontje is zelfs helemaal niet gekomen! Om 12 uur ben ik beide kinderen op gaan halen en juf Sabine kon vertellen dat het heel goed was gegaan. Super! Dit hadden we al die dexaweken toch niet kunnen bedenken: dat Jonah naar school zou gaan!

3 Responses

  1. Anoniem 15 april 2014 / 09:50

    Wat een goed bericht en heel fijn voor hem en natuurlijk ook voor jullie. Weer een stapje vooruit 🙂

    Hartelijke groet,
    Erna Steerneman

  2. Myrthe 15 april 2014 / 19:28

    Goed zeg! Slimme jongen die Jonah; heeft nu al in de gaten dat hij het beste naar school kan gaan als hij zich goed genoeg voelt, om nog slimmer te worden!

    Fijn jullie binnenkort te zien!

    Myrthe

  3. Dorien 16 april 2014 / 13:50

    Hè, hè.. eindelijk eens even bijlezen… en dan natuurlijk ook jullie verhaal en belevenissen op de wensdag..Ontroerend! Wat groots, en wat bijzonder voor julliie allevier ( en later ook alle zes.. < want ook de opa/s en oma's mogen genoemd worden..!) die dat van harte verdiend hebben!!
    Heerlijk die lachende gezichten te zien,, en die glinsteringen in de ogen, en een opgetogen verhaal.
    En nu weer in een andere 'fase', wat toch ook weer verassingen kan bieden, omdat Jonah naar school wilde en kon. En hij werd verwacht, en hoort er gewoon bij.. de stoel stond al klaar..
    Fijn, dat de school zo meeleeft, en een plek biedt van afleiding, ontspanning en groeien..!

Comments are closed.