Daniëlle en De Daltons

Wellicht een vreemde titel, maar dit blog is zeer zeker de moeite waard om te lezen. Ons is gisteravond namelijk iets ongelooflijks overkomen en dat willen we graag met iedereen delen!
Al in een eerder blog heb ik verteld dat Daniëlle Spijkerboer Jonah had aangeboden om de overgebleven armbandjes (Kanjers met Lef) van de kleedjesmarkt te verkopen. Afgelopen maandag is ze meteen actie gaan ondernemen en heeft ze een stukje op haar website en Facebookpagina gezet. Al gauw wist ze niet wat haar overkwam: enorm veel reacties en heel veel bestellingen voor armbandjes. Woensdagmiddag heeft Daniëlle besloten om de actie te stoppen en de teller stond toen op 124 armbandjes! Ik ben de armbandjes meteen gaan bijbestellen en Daniëlle gaf aan dat ze ze vrijdagavond wel op kwam halen. Ze had namelijk ook nog een verrassing voor ons en dat wilde ze graag, als de kinderen naar bed waren, ons vertellen. Ik vroeg haar nog of ik een tissue nodig zou hebben en dat raadde ze me zeer zeker aan.
Om kwart over acht gisteravond belde Daniëlle aan en ze had twee hele grote plastic tassen bij zich. Ze ging zitten en begon het volgende te vertellen:
Haar Facebookpagina was zoals gezegd door vele mensen gelezen en onder de lezers zat ook iemand van stichting de Daltons uit IJsselmuiden. Deze man was zeer geraakt door het verhaal over Jonah en samen met de andere leden van de Stichting had hij besloten om geld voor Jonah te geven. De stichting heeft als doel geld in te zamelen door middel van acties (bijvoorbeeld een darttoernooi) en dit geld te schenken aan mensen of kinderen die wel een extraatje verdienen.
Daniëlle mocht met geld van de stichting naar speelgoedwinkel Het Speelhuys in Kampen en begon daar haar verhaal te vertellen. In deze winkel heeft Jonah vorige week een doos Lego gekocht en prompt wist de eigenaar van de speelgoedwinkel zich Jonah goed te herinneren. Ook hij was geraakt door het verhaal en Daniëlle mocht ook namens hem wat speelgoed kopen. Gevolg: Daniëlle zat hier gisteravond met drie dozen Lego voor Jonah en een Babyborn pop met toebehoren voor Celine!! Ongelooflijk! Door dit gebaar zaten Arno en ik al te trillen op de bank en wisten we niet goed wat we moesten zeggen.
Maar…dit was nog niet alles. Stichting de Daltons vond dat wij als gezin ook wat verdienden en wilden ons eigenlijk een weekend weg aanbieden. Daniëlle had gezegd dat ze niet goed wist of dat met Jonah kon en daarop had de stichting besloten om ons een envelop met inhoud te geven. Toen wij hoorden wat er in de envelop zat, was de tissue inderdaad nodig, want ik schoot helemaal vol. Wij willen volgend jaar heel graag in mei (als de twee jaar behandelingen er op zitten) naar Legoland en dat is met dit bedrag zeer zeker mogelijk.
Daniëlle en de stichting de Daltons zijn wij ontzettend dankbaar. Wat zij hebben gedaan is ongelooflijk en hartverwarmend en zullen we nooit, maar dan ook nooit vergeten!
Als Daniëlle vorige week niet in een spontane bui tegen Jonah had gezegd, dat zij de overgebleven armbandjes wilde gaan verkopen voor ons, dan was dit balletje nooit aan het rollen gegaan.
Daniëlle, jíj bent onze KANJER!!

6 Responses

  1. Danielle 6 juli 2014 / 21:04

    Hoi Astrid…

    Ik bloos ervan…het was me een eer dit voor jullie te doen…iets anders als dit kan ik niet voor jullie betekenen…ik hoop dat het snel mei 2015 zal zijn…dan mag legoland zijn borst natmaken voor Jonah!! En dat hebben jullie dan DIK verdiend!

  2. dikkie 6 juli 2014 / 22:21

    hallo familie waterham
    trots als moeder en oma ben ik altijd ….ha,ha
    maar nu een beetje extra trots dat door zo n spontane uitspraak zo n grote ,lieve en waardevolle actie tot stand is gekomen
    de uitspraak van mijn/onze dochter waar ik ook nog bij stond
    dat er zoveel goede en begrip volle mensen zijn met hun hart op de juiste plaats
    soms schieten woorden te kort
    en dat jullie als lief gezin mogen uitkijken en straks kunnen genieten van iets moois………,is zo mooi ,zo op zijn plek,zo waardevol
    dat wij daar ook even een traantje van hebben weg gepinkt
    nu wens ik jullie voor eerst maar een fijne vakantie en groetjes van ons…….xx dikkie

  3. corrie de waal 7 juli 2014 / 10:09

    Wat een fijne mensen zijn er toch in je omgeving zeg.
    Geweldig die aktie van de armbandjes.
    En het vooruitzicht om naar lego land te kunnen gaan is super natuurlijk
    Maar eerst de zomervakantie. Geniet ervan .
    Zomergroetjes uit Heerhugowaard

  4. Jannie 8 juli 2014 / 14:27

    Lieve allemaal,
    Wat een tof idee om volgend jaar de behandelperiode af te sluiten met een trip naar Legoland. Iets om vol verwachting naar uit te kijken en dat je het nu ook nog min of meer “cadeau” krijgt is van harte gegund.
    Ik kan me voorstellen, dat je een traantje moest wegpinken. Ik moest zelfs ook een paar keer slikken bij het lezen.
    Voor nu een hele fijne, ontspannende vakantie toegewenst in België. Hopelijk is het zulk goed weer, dat je veel buiten kunt zijn en hoef je de caravan enkel maar op te zoeken om te slapen.
    Lieve groeten, Jannie

  5. Myrthe 8 juli 2014 / 20:32

    Wauw….. dat het nog bestaat!…. dat het nog maar lang moge bestaan; omzien naar elkaar.
    Danielle, dank je wel!
    Waterhammetjes, geniet ervan. Jullie hebben het verdiend door alles wat jullie als gezin moeten doorstaan.
    liefs Myrthe

  6. Hans en Marloes 10 juli 2014 / 01:56

    Wat een mooie/ontroerende actie.
    Daar krijg je echt een brok van in je keel.
    En dan het prachtige vooruitzicht, dat jullie
    met je gezinnetje, na Mei 2015 gaan genieten van die mooie reis.
    Eerst lekker genieten in België. Veel plezier en we gaan duimen voor
    mooi weer.

    Lieve groetjes, Hans en Marloes.

Comments are closed.