Dexa op de helft

Jonah heeft weer een dexaweek achter de rug en we zijn op de helft. Nog 14x!! Ook hiermee kunnen we dus een beetje gaan aftellen.
De dexaweek is heel goed verlopen. Zaterdag was Jonah heel hyper en ook al is dat op dat moment vermoeiend, soms moesten we er ook wel om lachen. Jonah kan er helemaal niks aan doen en het is dan echt even een ander manneke. Gelukkig bleven de boze buien uit, dus als we dan een dag een hyperactieve jongen hebben, dan komen we zo’n dag ook wel door.
De rest van de dagen was Jonah heel rustig en probeerde hij zich wat te vermaken met de tablet. Het scheelde dat Celine ook thuis was en Jonah daar wat afleiding van had. Ook speelden ze soms even samen met de lego en hebben we met z’n drieën spelletjes gedaan. Maandagmiddag ben ik met de kinderen naar de bibliotheek geweest en dinsdag zijn we een paar boodschapjes gaan doen. Het is wel erg fijn om elke dag er even uit te kunnen, want anders zijn het lange dagen.
Jonah had af en toe wat honger en dit keer had hij steeds erg veel zin in Tuc koekjes. Prima! Ook de aardbeien smaakte Jonah heel goed en hier zal hij vast geen kilo’s van aangekomen zijn.
Alle dexa-nachten heeft Jonah in zijn eigen bed geslapen! Dit is voor het eerst, sinds de dexa is begonnen. Hoe dit zo opeens kan??

Vandaag stond er een bezoekje aan Zwolle op de kalender. Arno is al vrij en is om kwart over negen met Jonah en Celine naar de Isala kliniek gegaan. Eerst moest er bloed worden geprikt en hoewel het met een “schepding” gebeurde en niet met een zuigbuisje, ging het wel goed. Daarna door naar de speelkamer op de derde verdieping en tegen elf uur, na heel wat spelletjes te hebben gedaan, werd Jonah door een verpleegster opgehaald. Dokter Martens heeft de VAP aangeprikt en de MTX werd vlot gegeven. Iedereen in het ziekenhuis kreeg te horen dat we morgen op vakantie gaan, dus Jonah heeft er heel veel zin in!
We gaan bijna twee weken naar de Ardennen in België. Voor volgende week vrijdag hebben we één keer de chemo MTX mee gekregen en mogen we het via de sonde geven. Ontzettend fijn dat dit mag en kan!
Op de foto is te zien wat we allemaal voor Jonah mee moeten nemen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dit betekent ook dat er even geen nieuws op het blog verschijnt. Ook hiermee nemen we vakantie, dus graag tot over twee weken!

5 Responses

  1. corrie de waal 11 juli 2014 / 18:55

    Fijn dat jullie ook met vakantie kunnen. Dat we dan niets kunnen lezen is niet erg. vakantie is jullie gegund.
    Ik hoop dat jullie het fijn krijgen daar in Belgie. Maar wat moetje veel meenemen zeg.
    Het is nogal wat.
    Vergeet niks want dat is vervelend.
    Geniet van al het fijne in de vrije tijd en hopen dat het weer mee werkt.

    Groet Corrie de Waal

  2. Jan en Joke 14 juli 2014 / 12:12

    Fijn dat jullie even lekker op vakantie kunnen en geniet ervan.
    ook mooi wat jullie gekregen hebben van Daniëlle en we gunnen het jullie en hopelijk kunnen jullie heerlijk volgend jaar naar legoland met z’n allen.

    Groetjes Jan en Joke.

  3. Bart Jan en Aart 16 juli 2014 / 11:48

    Gisteren jullie per telefoon geprobeerd te bereiken, maar kreeg geen gehoor. We dachten wel aan vakantie, maar we dachten ook dat dat voor jullie nog niet was weggelegd, totdat ik vanochtend dacht laat ik de
    blog er nog eens even bij pakken. En toen zag ik dat jullie al bijna een week op vakantie zijn. Met een hele rugtas vol aan medicijnen en andere medische middelen. Kon het wel allemaal in de auto? We hoorden dat Oma Nel in Valkenburg zit en jullie in de Ardennen. Misschien gaan jullie elkaar nog wel zien. Zijn jullie ook naar Coo geweest, naar de watervallen? Daar is ook een pretpark volgens mij.
    De eerste week hebben jullie aardig goed weer met zelfs een warme
    piek aan het eind van deze week. Fijn voor jullie hoor. Geniet ervan en we horen jullie wel weer. groetjes. Bart Jan en Aart

  4. Myrthe 16 juli 2014 / 20:07

    Bon Voyage!!

  5. dikkie 19 juli 2014 / 14:32

    zo nog even jullie verhaal gelezen wij komen net terug van een midweek raalte
    daar in een stacaravan gestaan met de 3 jongste kleinkinderen
    isa,luc en kay
    deze zijn bekent bij juf astrid….ha,ha
    wij wensen jullie een hele fijne vakantie en verhalen worden er vast weer uit gewisseld
    heel veel plezier
    groetjes dikkie en de rest van de fam.

Comments are closed.