Pannenkoeken deel II

Vandaag stond er weer een dagje Groningen op de agenda. Ons streven was om om 8 uur te vertrekken, maar het was zo weer een kwartier later. Belangrijkste oorzaak was een verstopte sonde. Zal je altijd zien…. Gelukkig lukte het Arno om de sonde vrij te maken en konden we vertrekken.
Celine mocht vandaag mee en wat heel fijn voor de kinderen was, was dat er nu 2 schermpjes achter in de auto zitten. Onderweg hoorden we Celine op een gegeven moment schateren om Knabbel & Babbel en voor de kinderen het wisten waren we bij het UMCG.
De afspraak van vandaag stond op 10.05, maar we moeten altijd een half uur van tevoren aanwezig zijn als er bloed geprikt moet worden. Tevens wordt je vriendelijk gevraagd om 10 minuten eerder je te melden, dus om 9.25 moesten we op de Poli Kindergeneeskunde zijn. Helaas was dit niet gelukt (9.35 waren we er), maar pas om 10 uur werden we voor de eerste keer geroepen. De VAP moest worden aangeprikt en dit ging alweer wat beter en het lijkt of Jonah dit steeds iets beter ondergaat.
Dokter de Bont kwam bij ons zitten en we hebben een prettig gesprek gehad. Ze had alle tijd voor ons en we konden fijn wat vragen stellen. De arts is tevreden over het verloop. Wel adviseerde ze om Jonah Forlax te gaan geven om eventuele verstopping te voorkomen. Toen de bloeduitslagen binnen waren, bleek het HB 4,8 te zijn en was het goed om een bloedtransfusie te geven. Jonah was eerst al teleurgesteld dat hij niet naar de kamer hoefde waar al die LEGO lag (Jonah hoefde vandaag geen chemo), maar dit werd dus toch goed gemaakt. Het bloed moest “besteld” worden en zo ben je weer 2 uur verder voor de transfusie gestart kan worden. Om 1 uur werd hiermee gestart en de doorlooptijd is 3 uur. Het wachten is steeds vermoeiend, maar wellicht moeten wij hier ook ons draai een beetje in vinden (tijdschrift, puzzelboekje, o.i.d. meenemen, scheelt vast al!).
En zo was het toch al weer 17.45 dat we de auto voor ons huis parkeerden. 10 Minuten later stond Jonah Arno te helpen pannenkoeken te bakken. Dit soort momenten is ontzettend genieten voor ons: Jonah die genoeg energie heeft om te helpen en te zien hoe hij later lekker van de pannenkoeken aan het smikkelen is!

5 Responses

  1. Opa Wim en Oma Nel 1 juni 2013 / 12:08

    Die pannenkoeken moeten we er dus maar in houden!! Zo zie je maar weer dat deze traktatie ook langzamerhand de familie Waterham erg gaat bekoren!
    Dikke kus voor jullie vieren

  2. Wies en Jan 1 juni 2013 / 19:26

    Wat doen jullie het goed!

    Heerlijk dat Jonah zich zo makkelijk aanpast.
    Als je zo’n foto ziet, geniet je ondanks alles!

    Lfs. en groetjes Wies en Jan

  3. Bart Jan en Aart Arie 3 juni 2013 / 12:29

    Wat flink van jullie om na zo’n dagje Groningen thuis nog
    weer aan de slag te gaan door zelf pannenkoeken te maken.
    Heel veel mensen zouden een kant-en-klare maaltijd zijn
    gaan halen bij de super…..
    Gisteren-zondag- heeft Oom Aart Arie voor Jonah een kaarsje
    opgestoken in Bedevaartsoord Kevelaer, 50 kilometer over
    de Duitse grens. Hij was er samen met zijn broer en zus en
    zo hopen zij dat elk jaar te doen.
    Bart Jan was naar de Tjoenerhof, wat plantjes poten en een
    nieuwe buxuspant er bij gezet. Van onkruid ontdaan en de
    oude buxus bijgeknipt. Alles staat er nu weer mooi bij.
    En dan naar WC Borgele een frietje eten. Die eigenaresse
    kent mij nog steeds…..
    groetjes en tot horens bj en aa

  4. gitte 4 juni 2013 / 13:40

    Morgen fietst mijn zus de Alp d’huZes. Op de berg worden kaarsjes gebrand voor mensen die een beetje steun kunnen gebruiken. Mijn moeder heeft ook een kaarsje gemaakt voor haar zus die borstkanker heeft en voor Jonah. Ze belde speciaal zodat ze zijn naam goed zou spellen. Als ik een foto krijg stuur ik hem naar jullie. Alle beetjes steun helpen.
    Liefs Gitte

  5. Moniek 4 juni 2013 / 23:00

    Hoi fam waterham,

    Wat een heftig nieuws! Ik heb inmiddels alle verslagen gelezen en ik wil jullie heel veel sterkte wensen. En arno je hebt talent, je schrijft mooie en ontroerende verslagen. Kus en knuffel uit zwollywood van martine, moniek, puck en jip.

Comments are closed.