Schoolreisje en extra rustdag

Vanmorgen was Jonah om 7 uur wakker en kwam met zijn kleren naar beneden. Ging zich meteen aankleden en dat is iets wat we al lang niet meer gezien hadden. Waar een schoolreisje wel niet goed voor is!
Op school kwamen er heel veel leuke reacties in de vorm van: Wat fijn dat Jonah er bij is vandaag!
Om 9 uur klom Jonah dapper een hele grote bus in en zelf ben ik in mijn auto achter de bus aan gaan rijden. Het schoolreisje ging naar dierenpark De Wissel in Epe. Ik had de kinderwagen meegenomen en Jonah heeft in het dierenparkje zich hiermee lekker rond laten rijden. Het was heerlijk weer en de dieren lieten zich goed bekijken. Om half 12 hebben we een poppenkastvoorstelling gezien en daarna toog iedereen naar de speeltuin. Aan Jonah is zo’n speeltuin echt nog niet besteed en dat is behoorlijk confronterend. Voor mij dan……het lijkt Jonah weinig te doen dat iedereen aan het klimmen en klauteren is en hij in de wandelwagen toe zit te kijken. Jonah verheugde zich enorm op de patatjes en heeft het daardoor tot 1 uur volgehouden. Toen kwamen bakken vol patat aan en konden alle kinderen aanvallen.

Wij hielden het daarna voor gezien en stapten in de auto. Jonah viel meteen in slaap en voor hij het wist waren we bij het ziekenhuis in Zwolle. Jonah moest vandaag namelijk bloed laten prikken, omdat de leuco’s afgelopen vrijdag nog geen waarde van 2 hadden. Dit moest wel het geval zijn, wil morgen het nieuwe blok chemo’s beginnen.
Op de “prikpoli” moest Jonah een vingerprik en ik vind het zo bewonderenswaardig dat Jonah hier niet moeilijk over doet. Hij gaat niet protesteren of huilen, nee….hij klimt gewoon bij me op schoot en vraagt of het pijn gaat doen. Het vingerprikje deed zeer en Jonah begon wat te huilen. Gelukkig kwam er veel bloed uit zijn vinger en zat binnen een mum van tijd een buisje vol. Blijkbaar kreeg de “prikster” toen een soort van blackout, want ze heeft dit buisje in een doosje gezet, zonder dop. Gevolg: het flesje valt om en weg is het bloed. Ze ging toen proberen om nog weer bloed uit Jonah zijn vinger te krijgen, maar dat viel niet mee. Jonah raakte behoorlijk overstuur en ik werd woest. Heb het niet laten merken, maar ondertussen….. Na flink wat knijpwerk zat er weer wat bloed in een buisje en ging ze in het lab vragen of het voldoende was. Gelukkig bleek dit zo te zijn en konden wij snel de aftocht blazen. Met Jonah gaat het de laatste tijd zo’n stuk beter met wat alles wat hij moet ondergaan en dan zou door zo’n …..actie het weer wat teniet worden gedaan. Grrrrr…..
Rond half 4 waren we thuis en Jonah was gaar. Hij heeft alleen nog op de bank gelegen en moest echt even bijkomen van schoolreisje en de rest.
Om 5 uur werd ik gebeld door Edith (nurse practitioner van de poli kinderoncologie) en zij vertelde dat de leuco’s een waarde hadden van 1,2. Dit is dus niet voldoende om morgen te staren met het volgende blok. De beenmergpunctie van afgelopen vrijdag heeft wel aangetoond dat er goede cellen zijn, dus dat was een positief bericht. Morgen gaan we overleggen wat er aanstaande vrijdag gaat gebeuren. Jullie horen (snel) weer van ons!

2 Responses

  1. Hans en Marloes Louwerse 18 juni 2013 / 00:04

    Lieve luitjes,
    wat fijn om te lezen dat Jonah zo genoten heeft van het schoolreisje.
    Ik kan me goed voorstellen dat het confronterend voor je was, als je al die kindjes ziet spelen in de speeltuin en Jonah moet toekijken in z’n wandelwagen.
    De patatjes smaken hem erg lekker zo te zien.
    Wat is hij toch een dapper kereltje als je weer verder leest, hoe hij al die nare onderzoeken en vervelende prikken ondergaat.Ook het verhaal over het overgeven afgelopen Zaterdag en het verwijderen van de sonde en daarna weer het inbrengen van een nieuwe sonde.
    We nemen diep onze “hoed” voor hem (en jullie natuurlijk ook) af.
    Jullie zijn veel in onze gedachten en we wensen jullie veel sterkte in deze tijd.
    Een dikke knuffel voor allemaal, van Hans en Marloes

  2. Eefje 19 juni 2013 / 09:41

    Hij is een topper, Astrid en Arno! Vond het heel gezellig hem en z’n moeder in mijn groepje te hebben. 🙂

Comments are closed.