Morgen weer naar het hoge noorden.

Vanochtend is Jonah voor de derde keer deze week naar school geweest. Afgelopen dinsdag hadden we een “rustdag” en gisteren is hij extra naar school geweest. Zonder gesputter en om half 11 haalde ik een tevreden jongen op. Vandaag had ik afgesproken dat ik hem om 11.10 zou komen ophalen, omdat Celine 5 minuten later uit is. Tevens moesten we weer naar Zwolle om bloed te laten prikken. Maar ook deze schooldag heeft Jonah goed volgehouden en juf Joline zei ook dat ze merkt dat het weer een wat actiever en alerter jongetje wordt.
In het ziekenhuis in Zwolle waren we meteen aan de beurt. Jonah probeerde zijn vinger terug te trekken, maar deze zuster pakte zijn vinger stevig beet, prikte en liet snel 2 kleine buisjes met bloed vol lopen. Jonah moet op zo’n moment behoorlijk huilen, maar als het klaar is, is hij ook eigenlijk meteen weer stil.

Vanmiddag werden we weer gebeld door Edith vanuit het UMCG. Ze was heel opgewekt en zei dat ze alleen maar goed nieuws had. De witte bloedlichaampjes (leuco’s) hadden een waarde van 3 en zijn HB was van 4,9 gestegen naar 5,2. Edith zei zelfs dat het er prachtig uit zag!
Dit betekent dat we morgen weer afreizen naar Groningen. Jonah krijgt een chemo die hij in het eerst blok om de 2 weken op vrijdag kreeg en er wordt gestart met een nieuwe chemo die bij het tweede blok hoort. Deze laatste moet 5 uur doorspoelen en dat is natuurlijk niet voor niks. We zijn heel benieuwd hoe Jonah hier op gaat reageren en hoe hij morgen al die uurtjes vol gaat houden. Celine proberen we morgenochtend al om 7.15 bij de oppas Yvonne af te zetten waar ze de dag gaat beginnen met een ontbijtje.

Gisteren hebben we voor de laatste keer prednison gegeven. Wij merken echt dat Jonah weer aan het veranderen is. Arno zei dat Jonah vanavond bij het naar bed gaan de liedjes mee zat te zingen. Dat geluid hebben we denk al 2 maanden niet gehoord! De bijwerking die bij het afbouwen van prednison Jonah nu helaas parten speelt is hoofdpijn. We geven hem hier sinaspril vloeibaar voor (lang leve de sonde) en dat helpt dan gelukkig een tijdje.
Deze week eet Jonah slecht. Vooral brood smaakt hem niet goed en momenteel wordt de sondevoeding 2x per dag aangekoppeld. Fijn dat we dat voor hem hebben.

Voor nu: vroeg naar bed. Welterusten.