Pepernoten

We hebben een goeie week achter de rug. Jonah voelde zich fit en blij en is lekker naar school geweest. Hij vond het zelf weer erg leuk om naar school te gaan, maar zijn klasgenootjes vinden het ook erg leuk als Jonah er weer is. Eén klasgenootje aait Jonah zelfs geregeld over zijn kale bolletje, want dat voelt toch wel erg lekker zacht! En dat kan ik zeker beamen!

Vandaag zijn we weer naar Groningen afgereisd. We mochten ons een half uur later dan vorige week melden, maar aangezien het ‘in de auto eten’ ons goed was bevallen, hebben we het weer precies zo gedaan. De stress aan de ontbijttafel hebben we op deze manier niet en we kunnen een kwartier langer in bed blijven liggen. Ook niet onbelangrijk!
Op de poli moesten we dit keer bijna een uur wachten voordat we aan de beurt waren en dat viel ons erg tegen. En net op het moment dat we aan de beurt waren, kwam Celine zeggen dat ze gepoept had. Arno is met Jonah een behandelkamer ingegaan en ik ben naar het Beatrix Kinderziekenhuis gegaan ( zit precies tegenover de poli), want ik vermoedde dat ze daar wel een  verschoningsruimte hadden. En wat was ik daar blij mee…..ik heb bij Celine namelijk niet alleen de luier moeten verschonen!!
Toen we eindelijk terug waren bij de Waterham-mannen, was er nog bar weinig gebeurd. Arno vertelde later dat een coassistente allerlei vragen had gesteld en Jonah lichamelijk had onderzocht. Op zich prima, maar hij kreeg een beetje het idee dat hij veel vertelde wat we allang een keer hadden verteld en alles werd ook weer eens opgeschreven. Gelukkig kwam na 5 minuten dokter De Bont binnen en zij was vandaag in een jolige bui. Dit liet ze pas merken nadat ze had gezien dat het met Jonah goed ging hoor! Er werden grapjes gemaakt met een verpleegster en nadat Jonah aan was geprikt werd er een sinterklaasliedje gezongen. Je zou af en toe helemaal vergeten op wat voor poli je zit.
Dokter de Bont zag dat Jonah beter liep en dat kwam niet doordat we veel “sportoefeningen” met Jonah hadden gedaan. Waarschijnlijk kwam het doordat de chemo Vincristine 2 weken geleden gegeven is en Jonah zijn spieren al weer wat beter kan gebruiken. Jonah zijn VAP werd vlot aangeprikt en daarna was Jonah druk aan het helpen met de buisjes bloed omschudden. Erg leuk dat Jonah wordt betrokken bij dit soort dingen. Hij mocht zelfs de buisjes bloed naar de buizenpost brengen en zag ze verdwijnen richting het laboratorium. We hoefden niet te wachten op het bloedbeeld, want de chemo van vandaag (Asparaginase) gaat altijd door. Later kwam De Bont vertellen dat ze tevreden was met het bloedbeeld. De leuco’s waren laag, maar hebben nog een week de tijd om te stijgen en daar had ze alle vertrouwen in.

Rond half 3 vanmiddag waren we weer thuis. Arno kon mooi nog wat voor zijn werk doen en wij zijn pepernoten gaan bakken! Jonah had hier heel veel zin in en samen met Celine is hij hier lekker mee bezig geweest. En het resultaat…….ze smaken heerlijk!OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De kinderen waren vanavond allebei behoorlijk moe, dus ze lagen op tijd in bed. Celine heeft in totaal 4 x gepoept en het werd steeds dunner. Hopen dat ze geen buikgriep heeft en Jonah (of één van ons) aan zal steken.

Prettig weekend!

6 Responses

  1. dikkie 1 december 2013 / 21:20

    hallo allemaal
    wat fijn om te horen dat jullie een goede week hebben gehad, en denk dat er met mij heel veel zijn die dit graag horen
    en wat celine betreft hoop niet dat ,buikgriep haar of jullie treft al hoewel het wel de ronde doet
    jonah die pepernoten zien er lekker uit geniet ervan jongen,niet alles weggeven er zelf ook lekker van genieten
    en hopen dat je deze week ook lekker leuke dingen kunt doen en naar school kunt gaan
    in ieder geval een fijne sinterklaas en groetjes uit ijsselmuiden
    doei dikkie

  2. Joke de Vries 2 december 2013 / 13:47

    Hallo Astrid, Arno, Jonah en Celine,

    Mooi dat Jonah zich weer goed voelt en dat het qua uitslag ook goed gaat.
    Grappig dat een jongetje op school over z’n bolletje aait en dat Jonah dat toestaat.
    Leuk dat je thuis gezellig samen kon pepernoten bakken en dat het goed gesmaakt heeft.

    Ik vond het ook mooi om jullie te zien in de stadsgehoorzaal en dat je even de zinnen op iets anders kon zetten en hopelijk hebben jullie net zoveel genoten en gelachen als wij.

    Sterkte maar weer en geniet van de mooie dingen met elkaar.

    Groetjes Jan en Joke.

  3. Myrthe 2 december 2013 / 19:23

    Het zijn vast de pepernoten 😉
    Er heerst wel van alles, dus ik hoop dat het aan jullie huisje voorbij trekt.
    liefs myrthe

  4. corrie de waal 2 december 2013 / 19:34

    We zijn weer op de hoogte van het wel en wee in huize waterham.
    Fijn dat Jonah indeze dagen naar school kan vanwege de feestvreugde.
    Er is weer een kaartje onderweg met eenkleine verrassing , ook voor zijn zusje.
    Goede dagen met elkaar en veel gezellig heid
    groet uit heerhugowaard

  5. Annie Lathouwers 3 december 2013 / 09:52

    Fijn dat Jonah weer naar school is geweest Dat een ander kind over zijn bolletje aait zie ik als een ontroerend moment. .Ik vind het knap en moedig dat jullie De mooie momenten blijven zien en beleven. Want er is nog een lange weg te gaan, waarin jullie dit nodig hebben. Blijf van de mooie momenten genieten!
    Mooi om Jonah en Céline zo samen aan de keukentafel te zien bezig met de pepernoten.
    Geweldig. Annie, ( vriendin oma Nel)

  6. Laura Visser 10 december 2013 / 21:54

    Altijd fijn om jullie weer op school te zien!
    En om hier te lezen hoe het gaat.
    Heel veel sterkte verder, we hopen op het beste!

Comments are closed.