Geen nieuws is…….

Er zijn al bijna 2 weken geen berichten op het blog verschenen. Wij beseffen dat er geregeld wordt gekeken, omdat jullie erg benieuwd zijn hoe het met Jonah is. Laten we dan het volgende “afspreken”: Geen nieuws is goed nieuws!

Vorige week heeft Jonah een topweek gehad. Lekker naar school geweest en het Sinterklaas gebeuren hield hem ontzettend bezig. Zomaar uit het niets (bijvoorbeeld als hij onder de douche stond) kon hij er weer een opmerking over maken en had hij bijvoorbeeld zelf bedacht waar alle spullen uit het Pietenhuis waren gebleven. Prachtig!
Op woensdag 4 december heeft Jonah zijn pietendiploma gehaald! Met zijn juf had ik overlegd dat het wel erg leuk voor Jonah zou zijn als hij ook een diploma zou krijgen, maar daar moest hij natuurlijk wel wat voor doen! Aangezien er twee gymstudenten de pietenles gaven, had juf Sabine mooi de gelegenheid om Jonah te helpen. Dus ook hij is het dak opgeklommen, heeft pakjes in de schoorsteen gegooid en gleed weer naar beneden. En wat was hij trots op zijn diploma!
5 December was een geweldige dag. Eerst Sinterklaas op school, ‘s middags allemaal spelletjes doen in de klas en om half 5 “pakjesavond”. Het kon niet op! Wel vroeg Jonah zich tijdens het avondeten opeens af waar ik was toen er (om half 5) aan werd gebeld!

Vrijdag 6 december is er weer een dexaweek gestart en moesten we naar het UMCG. Kwam dus héél goed uit. Om half 10 waren we op de poli en al vrij snel werden we geroepen door een andere oncoloog namelijk dokter Plasschaert. Zij vroeg allereerst aan Jonah hoe het met hem ging en of hij een leuk Sinterklaas had gehad. Hier antwoordde Jonah natuurlijk heel positief op en daarna vroeg hij aan de dokter: “Heb jij ook pakjesavond gevierd?” Vertederend hoor, zo’n opmerking. Tijdens het gesprek wat er toen met ons volgde hebben we onze zorgen geuit over het eten van Jonah. Of dan natuurlijk het NIET eten. Het is zelfs zo dat Jonah vorige week voordat we gingen eten al zei dat we de voeding wel aan mochten zetten, omdat hij toch niet ging eten. De arts zei alleen dat dat inderdaad lastig is, maar verder ging ze er niet op in. We zullen hier echt onze eigen weg in moeten zien te vinden. Verder heersen de waterpokken bij Jonah op school. Als Jonah een uur met iemand die waterpokken heeft in dezelfde ruimte zit, moeten we naar Groningen komen. Jonah zal dan “tegen-medicijnen” krijgen, maar hoeft niet te worden opgenomen. Waterpokken zijn al 2 dagen voordat ze zichtbaar zijn besmettelijk, dus grote kans dat Jonah er (binnenkort) mee in aanraking komt. En anders Celine wel!
Nadat het gesprek met Plasschaert klaar was is Jonah snel aangeprikt, want een chemo van vandaag (Doxorubicine) kan alleen doorgaan als de bloedwaardes goed zijn. Jonah heeft zelf de buisjes bloed naar de buizenpost gebracht en hierdoor was vast de uitslag ook snel bekend, want een half uur later riep de arts ons al weer in een behandelkamer. Wij wisten toen al genoeg, want anders was Jonah naar een grote kamer gebracht waar hij op een bed moet liggen voor de chemo. En inderdaad: de neutro’s (onderdeel van de witte bloedcellen) waren veel te laag. Dit betekent dat de Dox volgende week gegeven gaat worden (mits…..) en dat we thuis de hele week geen 6MP hoeven te geven. Wel is vrijdag de Vincristine gegeven, want die gaat altijd door.
Eigenlijk vonden Arno en ik het wel prima, want naar ons idee, wordt de dexaweek zo een beetje verlicht, omdat de zware medicijnen verdeeld worden gegeven.

Om half 2 waren we vrijdag al weer thuis en hadden we nog een hele middag voor ons.
Jonah is het weekend heel goed doorgekomen. Zondagochtend zelfs nog op visite geweest bij een jarig buurmeisje en ‘s middags lekker veel spelletjes gedaan met opa Wim en oma Nel. Zodoende waren 3 van de 5 dexadagen snel voorbij en dat is voor het hele gezin prettig. Afgelopen maandag begon Jonah heel enthousiast aan een werkje die ik bij juf Joline (Jonah zijn “oude” juf is weer terug) op had gehaald en zei hij zelfs dat we het ‘s middags dan nog wel naar school konden brengen als het klaar was. Maar nee……’s middags begon de dexa toch echt zijn tol te eisen. Jonah werd heel moe en lag alleen nog wat tv te kijken.
De dinsdag is Jonah ook tv kijkend en spelletjes spelend op de tablet door gekomen en heeft hij tussendoor wat geslapen. Maar….de bijwerkingen zijn weggebleven!!! Wat zijn we hier weer enorm blij mee!
Vandaag kwamen de praatjes wat terug en hebben we ook gezellig weer een spelletje aan de grote tafel gespeeld. Vandaag mocht Jonah nog onbeperkt tv kijken en de tablet gebruiken, maar de afspraak is dat dat morgen weer aan banden wordt gelegd. Jonah weet dan precies weer waar hij aan toe is en maakt er geen probleem van. En wie weet, wordt het werkje van school wel afgemaakt en kunnen we het echt even naar zijn klas brengen. Dat zou mooi zijn!

7 Responses

  1. Ilse, Lianne, Gerben en Nienke 12 december 2013 / 10:18

    Lieve Familie Waterham,
    Wij kijken inderdaad regelmatig op jullie blog en gingen er maar vanuit dat geen nieuws, goed nieuws is. Zeker als we Jonah op school zien 🙂
    Zo fijn om te lezen dat Jonah lekker mee heeft gedaan aan de pietengym, al is het op zijn eigen manier. Maar dat mag de pret niet drukken.
    Heel veel sterkte en we zien Jonah hopelijk snel weer terug in de klas.

  2. Myrte Koch 12 december 2013 / 17:18

    Hoi lieve familie Waterham,

    Fred riep al drie dagen bezorgd, dat er al zo’n poos geen nieuws op jullie blog stond. Ook hier werd gezegd:”Geen nieuws is goed nieuws”. Fijn om te lezen dat dat ook werkelijk zo is. En geen vervelende bijwerkingen deze keer. Mooi! De dexaweek is bijna voorbij. Sterkte tijdens het volgende bezoek aan het UMCG!!

    Liefs vanuit Sint Jansklooster, want sinds vorige week donderdag heb ik booming Beijing ingeruild voor het rustige platteland van Overijssel.

    Myrte

  3. Bart Jan en Aart 12 december 2013 / 19:26

    Hallo Lieve familie-leden,
    Sinterklaas heeft heel wat bezorgers ingeschakeld om alle pakjes op tijd bij de mensen te krijgen. Bart Jan was volop bezig pakjes te bezorgen.
    Ik zag net dat de laatste keer 14 november was, dat ik de blog had gelezen.
    Dat is bijna een maand geleden. Dat wil niet zeggen dat we nooit over jullie praten
    integendeel eigenlijk. Geregeld hebben we onder het warme eten het even over jullie.
    Ook via Oma Nel af en toe wat gehoord, dus waren we toch op de hoogte.
    Maar zo zie je dat de tijd vliegt, als je geregeld bezig bent met je werk.
    Wij blijven toch graag op de hoogte. En we denken aan jullie.
    Op de historische dag 19 december gaan we met Myrthe en Bob en kinderen
    pannenkoeken eten. Soms lees ik in de verhaaltjes, dat jullie ook graag pannenkoeken eten. Dus dan zullen we zeker aan jullie denken!!
    Groetjes van Bart Jan en Aart

  4. Fam. Van wijnbergen 12 december 2013 / 22:42

    Hoi familie,

    Jammer dat ik jullie net gemist had vanmiddag, ik had jullie graag persoonlijk geholpen, maar weet zeker dat jullie een mooie kerstboom hebben uitgezocht. Ik sta er elke keer weer van te kijken hoeveel middelen er maar weer tegenaan gegooid worden bij het dappere kereltje. Heel veel respect hebben we voor jullie positiviteit in dit blog, en ook elke warme glimlach die we op school van Astrid mogen ontvangen.

    Heel veel groeten van ons.

  5. dikkie 15 december 2013 / 23:05

    hallo familie
    heerlijk om dit verhaal te kunnen lezen zonder zachtjes te zeggen bah waarom nu weer
    of dat weer
    goed dat het sinterklaasfeest leuk en gezellig was
    voor iedereen in het bijzonder voor jonah om het zo te beleven
    weer een paar weken verder en niet zo beladen als dat er wel weken geweest zijn
    en het zou mooi zijn om het werkje naar school te kunnen brengen
    verder een dikke knuffel en de groetjes voor allemaal
    doei dikkie en de fam. xxxx

  6. Hans en Marloes Louwerse 17 december 2013 / 00:30

    Lieve allemaal;

    fijn om weer een berichtje op jullie blog te lezen. En inderdaad kijk ik vaak of er weer nieuws is. Maar ook onze gedachten waren, geen nieuws goed nieuws. Heerlijk om te lezen dat jullie zo’n fijne Sint hebben gevierd. En wat zal Jonah en jullie natuurlijk ook, trots zijn op zijn Pietendiploma. We gaan weer hard duimen, dat bij de volgende Dexaweek de nare bijwerkingen weer weg zullen blijven.

    Lieve groetjes, Hans en Marloes.

  7. gitte 21 december 2013 / 14:27

    Hopelijk kunnen jullie ook genieten van een rustige kerstvakantie. Ik kijk ook regelmatig en ben blij dat er nu goed nieuws staat met weer een poosje niets, dus nog steeds goed neem ik aan. Astrid tot over twee weken en een fijne vakantie.
    Gitte

Comments are closed.