Zondag rustdag

Mijn beurt afgelopen nacht in het Ronald Mac Donald huis. Heerlijk om met Celine even weg te zijn uit het UMCG. Zij maakt al gauw contact met ander kinderen die daar ook spelen. Ik kon lekker mijn gang gaan en ons potje koken. Samen gesmikkeld van de doperwtjes en na afruimen nog even spelen. Celine naar bed en die slaapt al vlug.
Zelf voor het eerst sinds een week weer iets kunnen betekenen voor mijn bedrijf Verito, wat al de gehele week zonder mij door is gegaan. Technisch mankement samen met compagnon kunnen oplossen. Daarna: moe. Beetje tv gekeken en daarna vroeg slapen. Mede ook vanwege de rare nacht ervoor.

‘s Morgens ca 8:30 zijn Celine en ik eruit. Ontbijt beneden. Ben even een broodje halen uit de keuken en Celine morst alle melk over de broek. Er is ook zoveel te zien bij andere mensen aan tafel! Geeft niets. Nieuwe broek is zo weer aangetrokken. Terwijl ik na het ontbijt de broodjes smeer voor de lunch, trakteert Celine alle gasten die ook ontbijten op een dienblad vol speelgoed groente. Ochtend vitaminen. Heerlijk hoe onbevangen Celine kan zijn!
Daarna naar het UMCG, waar Jonah en mama ook vertellen wat een goede nacht ze hebben gehad.
Vandaag staat voor Jonah ook nog geen enkele prikje op het programma, alleen de medicijnen, maar daar merkt hij via de sonde vrijwel niets van. Kortom we hoeven hem vandaag niet te plagen.
‘s Ochtends lekker spelletjes gespeeld en met de LEGO gebouwd.
‘s Middags Hans, Yne, Merlin & Caspar op visite. Wat heerlijk. De grote neven amuseren zowel Jonah als Celine en als ouders kunnen we fijn met elkaar praten over alles wat er is gebeurt.
Jonah wil van geen opgeven weten en speelt aan een stuk door. Vooral ook met de strijkkralen die zijn mee gebracht. Morgen strijkwerk voor de zusters hier, want Jonah heeft al 3 stukjes klaar (en niet de minste!).

De schat heeft nog net genoeg energie om een paar patatjes te eten, wat vlees en een glas ranja (zijn favoriet) en als papa net wil gaan eten roept hij om 18:30 dat hij wil slapen. Uitgeteld! In goed overleg eet papa snel zijn patatjes op en even later ligt meneer in bed. Ongeduldig vraagt hij na 2 minuten dat hij niet kan slapen. Ik moet even lekker kriebelen door zijn haar. Natuurlijk doe ik dat en nog geen minuut later ligt hij lekker te slapen.

Wat een topdag!

4 Responses

  1. Bart Jan en Aart Arie 19 mei 2013 / 22:34

    Hallo familie van ons,
    Vandaag om 08.30 uur togen we naar Nieuwleusen, want
    Loeke ging iets belangrijks doen in de kerk en daar wil je
    als familie toch graag bijzijn. Het was ook bijzonder en onder
    de dienst dwalen je gedachten af naar Oma Door en naar
    Jonah. Via Skype was Diederick met de kerkdienst verbonden vanuit Nepal..Hij was ook nog jarig.
    Het was allemaal best emotioneel en dat gebeurt er nu allemaal in onze familie. Goed om te lezen dat jullie ook
    een prettige Eerste Pinksterdag hebben doorgemaakt.
    Afgelopen dagen gebeurde er nogal wat. van Tante Tinie
    bericht gekregen dat ze de kaart uit Deventer had ontvangen.Is gelijk met die voor Jonah op de post gedaan.
    Is hij zaterdag bij jullie ook nog rondgebracht? Wat leuk dat verhaal met de hellicopter. Bart Jan heeft in Amerika wel in
    een hellicopter gezeten. Daarin moest je je goed vasthouden en je dacht steeds dat je tegen de punten van de daken opvloog of tegen de steile bergwanden, maar gelukkig was dat niet zo! Groetjes uit Doorwerth en leven
    steeds met jullie mee!

  2. Bart Jan en Aart Arie 19 mei 2013 / 22:38

    Ik zie net dat de reactie is geplaatst na”Lang weekend”, maar het hoort bij “Op een mooie Pinksterdag”. Het was vandaag
    redelijk weer, Vanmorgen eerst strak blauwe lucht tot aan
    Beekbergen……..Vanmiddag erg somber in Nieuwleusen,
    later bij terugkomst na Hoendeloo weer blauwe zonnige plekken gezien. De lichtpuntjes,,,,,,,,,,

  3. dikkie spijkerboer 19 mei 2013 / 22:56

    Fijn zo n rustig dagje voor jonah en ook jullie alle goeds en we denken aan jullie een dikke knuffel voor een stoere jongen xx

  4. gitte 20 mei 2013 / 15:16

    Mijn zus gaat naar de alpd’6 op 5 juni om te fietsen voor het KWF. Ik heb een donatie overgemaakt voor Jonah, zo veel mogelijk positieve energie gebruiken voor het overwinnen van deze ziekte.

Comments are closed.