Knuffels

Het is wederom een rustige dag geweest. Vanmorgen heeft Arno zijn eerste les gehad in het geven van medicijnen via de sonde. Later op de dag heb ik de sondevoeding een keer aangesloten en zo zijn we langzamerhand toe aan het werken om binnenkort naar huis te gaan. Morgen krijgt Jonah een VAP en de eerste chemo via die weg. Ons is gezegd dat we daarna misschien nog wel naar huis mogen, maar wij hebben zelf vandaag al aangegeven woensdag naar huis te willen gaan. Lijkt ons een stuk rustiger en dus prettiger.

Gisteren zijn Hans, Yne, Merlin en Caspar op bezoek geweest en wij kregen alle 4 van hun een berenknuffel. Gekocht bij KIKA, dus een zeer bijzonder en lief gebaar.
Vanochtend zijn Gustaaf en Annie hier geweest. Jonah werd verrast met een beer die ambulancekleding aan heeft! Een hele mooie en unieke knuffel. Celine ging ook niet voorbij en kreeg Kermit de kikker als handpop.
Aan het eind van de middag kwamen Arie en Dorien langs. Jonah zag meteen al dat er cadeautjes meegenomen waren. Snel uitgepakt en dit keer waren het knuffels van Bert en Ernie. Dorien deed voor hoe je met ze kan kletsen en spelen. Dit worden vast Jonah zijn speelknuffels!

Jonah kreeg altijd al veel “knuffels” van zijn vader en moeder, maar nu ook van al die mensen die Jonah met een knuffel willen zeggen hoe ze met hem meeleven en hem op deze manier troost willen bieden. Wat fijn!

We zijn ook al dagen bezig een strijkijzer te vinden in dit grote ziekenhuis. Tevergeefs, maar gelukkig hadden Arie en Dorien (op ons verzoek) een strijkijzer meegenomen, dus Jonah’s strijkkralen werkstukjes zijn eindelijk gereed!

Morgen wordt het een drukke dag. Mede ook omdat het weekend dat voorbij is en alle doctoren weer aan het werk gaan. We kijken met spanning weer wat ons te wachten staat.

7 Responses

  1. Agnes van Lente 20 mei 2013 / 21:43

    Dag Astrid, wat kan er toch veel in korte tijd gebeuren…

    Zo sta je langs de kant in Kampen te zwaaien en “ons aan te moedigen” bij de optocht van 29 april enige tijd later staat alles op z’n kop. Graag zou ik dan ook nu jullie vanuit Genemuiden willen”aanmoedigen”… al zal dit de ene keer beter gaan dan de andere keer. Fijn dat jullie woensdag lekker naar huis mogen. Even terug in jullie vertrouwde omgeving en met vertrouwde gezichten om jullie heen.
    Hopelijk halen jullie allen( en vooral Jonah natuurlijk ) hier weer even nieuwe energie uit.

    collega Agnes.

  2. Iris en Tom v.d. Velde 20 mei 2013 / 21:43

    Wat zijn jullie toppers!

    Als ik jullie blog lees, besef ik dat dit nog maar een week is, pffff het lijkt wel een maand.
    Super om te lezen dat jullie hier zo positief mee om gaan, en wat cool voor Jonah dat hij naar de heli mocht.
    Tussen alle vervelende dingen, staan ook hele mooie momenten omschreven.
    We wensen jullie heel veel sterkte voor de komende tijd . En we blijven jullie volgen hoe het met Jonah gaat.

    dikke knuffel voor jullie.
    Iris,Tom,Jeanette en Arjan van de Velde

  3. Yne 20 mei 2013 / 23:00

    Ik moest even lachen om de strijkbout en vooral de toevoeging tussen haakjes ” op ons verzoek”. Als je niet echt bekend bent met strijkkralen is dat wel belangrijk … Jonah, wat fijn dat ze klaar zijn en wij vinden jou zo knap en handig met de strijkkralen.
    Het was fijn gister bij jullie op bezoek te zijn.
    Sterkte morgen; we denken aan jullie. Liefs van ons, Yne.

  4. Hans en Marloes. 21 mei 2013 / 00:27

    Lieve allemaal,

    wat een kanjer is Jonah en wat een mooie belevenis voor hem, dat hij zo dicht bij de helikopter mocht komen!
    Lief hoor dat ze zo iets doen, voor de zieke kinderen in het ziekenhuis.
    We duimen voor jullie dat hij a.s Woensdag naar huis mag.
    Zal vast fijn zijn om weer in de vertrouwde omgeving te zijn.
    Jullie zijn in onze gedachten en we wensen jullie veel sterkte.

    Dikke knuffel van ons.

  5. Dorien 21 mei 2013 / 10:27

    Hé wat fijn was het om jullie gisteren zo samen te zien..Natuurlijk hadden we nog veel met elkaar kunnen praten, want er gaat zoveel door je heen en toch ook wel herkenbaar.. maar dat komt nog wel als zo’n week waarin er zoveel gebeurd achter je ligt. We wonen tenslotte dichtbij, en soms is dat even heerlijk uitwaaien daar op ons platteland.. Vanmiddag nog weer een drempel over.. maar ook weer een stap naar “thuis” kunnen zijn..
    groetjes aan jullie en aan Bert en Ernie natuurlijk..
    Dorien

  6. Familie Sleurpost 21 mei 2013 / 14:49

    Zo we zijn weer helemaal bij met lezen. Fijn dat er ook lichtpuntjes zijn die de moeilijkere momenten even doen vergeten. We duimen dat alles goed verloopt en jullie vanaf woensdag weer thuis kunnen zijn. Lekker vertrouwd.
    Jonah, wat zal de helicopter spannend zijn geweest. En natuurlijk super dat Celine erin heeft gezeten.

    Voor jullie allen sterkte en veel positieve energie gewenst.

    gr Bernadette

  7. corrie de waal 21 mei 2013 / 19:42

    Hallo allemaal
    Fijn dat jullie naar huis mogen. Weer in je eigen omgeving met je eigen spullen.Ik wens jullie hel veel liefde en sterkte om hier mee om te gaan.

    Het leven is een geschenk maar je krijgt het niet kado.

    Sterkte uit HHW . henk en corrie

Comments are closed.